Topplistan: Redaktionens bästa drinkar.

Mojito, Paloma och Strawberry Daiquiri - tre av drinkarna som finns med på listan av redaktionens favoriter. Vilken är din favorit?

Redaktionens favoritdrinkar

Ett gott rött vin, eller ett fräscht glas vitt i all ära men en drink - wow, det sitter aldrig fel. Vi på folk o folk har självklart våra favoriter och delar gärna med oss av dessa. Läs och låt dig inspireras.

Tove Wredler Wennström, Content Manager

Vem gillar inte en drink som smakar jordgubbssorbet? Är såklart förknippad till varma sommardagar och stränder utomlands men det hände att det beställdes en och annan även hemma under de kallare månaderna.. Jordgubbens sötma och den uppfriskande upplevelsen tack vare isen gör den helt klart till en favorit!

En av de första drinkarna jag drack och minnena därtill gör den fortfarande till en favorit. En stekhet dag på stranden i ett exotiskt land är den här drinken med sin fruktiga smak av ananas och krämighet från kokosmjölk en ren och skär njutning. Bör serveras riktigt kall för att visa sin bästa sida tycker jag!

Piña Colada vid havet

Älskar allt med mandel. Den tydliga mandelkaraktären tillsammans med syrligheten från citronen och de skummiga inslagen från äggvitan gör att den med lätta steg tar sig in på topplistan.

Monica Myrvold, Chefredaktör

En varm sommardag är den iskall och uppfriskande, andra årstider får den mig att drömma om sommaren.

En härlig blandning av syrligt och salt och med den speciella smaken av tequila.

Orangeröd, bitter klassiker med gin som aldrig känns fel.

Perfect Negroni

Julio Chang

Mikaela Alex, Content Manager

ÄLSKAR röd grapefrukt och tycker att den gifter sig väldigt bra med den speciella smaken av tequilan. Friskt, enkelt och dessutom får drinken en väldigt fin färg.

Jag är inget fan av whisky - men whiskydrinkar är något annat. I den här drinken mildras whiskysmaken av len honung och kryddig ingefära, samtidigt som den får frisk syra från citron.

Bubbel är alltid rätt, även i drinkar! Älskar hur man får fylla upp med champagnen själv vid bordet, och förutom att drinken är fantastiskt god känns det lite lyxigt med den halva passionsfrukten som garnering.

Elin Nordlund, Content Manager

Jag älskar syrliga drinkar men skippar gärna saltet här. Ibland gör jag den ”skinny” – då blir den ännu fräschare och lite surare.

Tyvärr, höll jag på att säga, blev även jag en sucker för den här drinken. Smaken av kaffe gör att den slinker ner så där farligt snabbt. Jag lägger gärna till lite socker för att få den lite sötare. För starkt kaffe är inte min grej.

Jag måste ändå säga Mojito här. Den talar för sig själv och Det behövs inte mycket förklaring. Trodde jag hade druckit mig mätt på det efter en resa till Mexiko, men nej, den hänger med som en favorit.

Dessa är bra att ha hemma i barskåpet:

Barracuda Silver Rum, 700ml

257,00 kr


Ljus rom med fruktig smak och inslag av arrak, gräs och vanilj.

Jose Cuervo Especial Silver

322,00 kr


Gör din Margarita med Jose Cuervo Especial Silver som har en doft av eleganta agavetoner, färska örter, fruktig och stillsamt spritig. Tequilan har en ganska jordig smak med starka inslag av agave, lätt sälta och fin balans mellan alkohol och rundhet. Eftersmaken är frisk och ren, tämligen kort och avrundad.

Bunnahabhain Mòine

429,00 kr


Bunnahabhain Mòine har en påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.

Disaronno Originale

279,00 kr


Disaronno Originale har en söt smak med tydlig karaktär av mandel samt inslag av nötter och örter. Disaronno kan även avnjutas i andra cocktails samt i efterrätter och som avec.