Tre krogar och barer i Malmö som funkar bra när du ska premiärdejta

Viggo Cavling är flitig användare av digitala dejtingtjänster och även en av entreprenörerna bakom den skånska detjingappen "Himynameis". Här följer tre tips på krogar i Malmö som funkar bra vid ett första möte med framtida partner.

Malmö Live Sky Bar

Viggo Cavling är flitig användare av digitala dejtingtjänster och även en av entreprenörerna bakom den skånska detjingappen Himynameis. Här följer tre tips på krogar i Malmö som funkar bra vid ett första möte med framtida partner.

Kitchen and Table, Malmö

Malmö live Skybar, Dag Hammarskjölds torg 4

Att kunna snacka om utsikten är en självklar ice breaker när ni aldrig träffats förut. I baren möts turister från hela världen, svennar som inte varit på lokal sedan 80-talet och hipsters. Här känner sig alla lika bekväma. Drinkarna är suveräna och personalen på hugget utan att vara påträngande. Boka bord eller undvik att gå dit när alla andra vill komma in. Att stå i hisskön 30 minuter är inte ett bra sätt att börja en dejt. Här är det okej att dricka öl eller ännu bättre en frisk drink.

Savoy Grill, Malmö

Savoy Grill, Norra Vallgatan 62

Malmös mest klassiska restaurangrum. Sunkigt och mossigt enligt vissa, men stil och klass enligt andra. Oavsett vad, har Savoy en historia som få andra krogar och hotell kan mäta sig med. Här har alla bott och här smakar maten fortfarande riktigt bra när du beställer in en okomplicerad biff eller rak fisk. Här funkar det alltid med ett glas rött vin.

Smak, Malmö

Smak på Malmö konsthall, S:t Johannesgatan 7

Matsalen är ungefär lika upphetsande som en grotta. Uteserveringen på sommaren badar i ljus när solen skiner, men vi tycker att du ska vara i matsalen för det finns något sensuellt i att inte se varandra perfekt. Maten är Malmös i särklass bästa lunchmat. Rätterna har en tyngd i smakerna utan att bli feta och stabbiga. Det ger maten en lätthet utan att kännas tunn. Exakt så som en nyfödd förälskelse mår de första veckorna. Avsluta det första mötet med att titta på den aktuella utställningen i konsthallen.