Gör drinkar med O.P. Anderson.

De flesta kopplar O.P. Andersons akvavit som enbart som högtidernas snaps men O.P. är en minst lika god drinkingrediens. Här listar vi flera goda O.P-drinkar.

Swedish Negroni med apelsinzest

O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit, den självklara snapsen på varje festbord under både påsk, midsommar och jul. O.P. Står för Olof Peter, han föddes 1797 och var både spritfabrikör och skeppsredare. Hans son Carl August tog sedan över affärerna och lanserade O.P. Anderson Aquavit 1891 som en hyllning till sin far.

O.P. Anderson är även en utmärkt bas i drinkar då den ger en aning kryddiga drinkar med mycket substans. Här listar vi flera goda drinkrecept med OPA att testa framöver.

Bright Lady

1. Bright Lady


O.P. Anderson har gjort en riktigt elegant drink som passar utmärkte som välkomstdrink på middagen när du vill imponera lite extra på gästerna.

Swedish negroni

2. Swedish Negroni


En elegant blandning av O.P. Anderson, italiensk bitter och söt vermouth - en svensk Negroni helt enkelt.

Birch Martini

4. Birch Martini


Testa att göra en Dry Martini utan gin, då blir det en Birch Martini med O.P. Andersons Björk som har toner av björk och citron.

Green Light Collins

6. Green Light Collins


Den här gröna drinken får alla odlingsfantaster att jubla då O.P. Anderson blandas med citronjuice, sodavatten och en härlig sockerlag gjord på ängssyra.

OP Tonic

8. O.P. Tonic


Uppgradera din klassiska gin & tonic till en O.P. Tonic som får en kryddig ton av anis, kummin och fänkål. En kryddig men samtidigt fräsch drink!

CosmOPolitan

9. CosmOPolitan


En svensk drink som bjuder på en vågad, fruktig och kryddig tolkning av den populära Cosmopolitan.

Tre klassiker från O.P. Anderson

O.P. Anderson har såklart sin klassiska akvavit som lanserades redan 1891. Men det finns fler varianter av akvavit i O.P. Andersons portfölj som passar utmärkt till både mat och som drinkbas.

O.P. Anderson, 700ml

292,00 kr


O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.

O.P. Anderson Björk

249,00 kr


O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

Passar perfekt som bas i cocktails och utmärkt till det nordiska kökets rena smaker.

O.P. Anderson Klar

269,00 kr


O.P. Anderson Klar har en frisk och fyllig kryddighet av dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.