Guiden för att matcha snaps till påskmat.
Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »Snaps är en utmärkt smakförhöjare och i två filmer berättar kryddmästaren Jonas Odland och krögaren Fredrik Eriksson hur du enkelt matchar snaps till mat.
Snaps är en utmärkt smakförhöjare och hör inte bara till julen och påsken. Men vilken snaps passar till vilken rätt? I två filmer berättar kryddmästaren Jonas Odland och kocken och krögaren Fredrik Eriksson hur man bäst dricker snaps till maten.
Jonas ger en kort summering av snapsens historia och ger några enkla tips på hur snaps ska avnjutas på bästa sätt.
Fredrik bjuder på klassiker som inlagd sill, rökt lax och råbiff, och Jonas presenterar snaps som passar till och varför.
I del 2 lär vi oss att matcha kryddat brännvin till lite modernare smaker.
Fredrik utmanar Jonas och ber honom bland annat att matcha snaps med halstrad pilgrimsmussla med chili och melonsalsa samt revbensspjäll med citron och örter. Något han såklart lyckas galant med!
Krögaren Fredrik Eriksson driver de två restaurangerna Långbro värdshus och Restaurang Nationalmuseum. Som en av Sveriges gastronomiska ledare driver han branschfrågor och engagerar sig i några av landets viktigaste måltider.
Som gäst på Långbro värdshus får du uppleva kocken och krögaren Fredrik Erikssons skaparglädje och kärlek till de svenska råvarorna. Fredriks specialitet är att laga god mat från grunden med utgångspunkt i svenska mattraditioner. Nutida rätter med mycket grönt och med inslag från det franska och italienska köket växer fram under Fredriks ledning. Hållbarhet ligger högt på Fredriks agenda och han förbättrar ständigt hela måltidsupplevelsen.
Kryddmästare Jonas Odland har arbetat med produktutveckling av sprit sedan 1995 och ligger bakom skapandet av över 50+ spritdrycker under bland annat varumärket O.P. Anderson. Han är medlem i Spritakademin och är förmodligen den person som kan mest om kryddat brännvin och snaps.
299,00 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Servera gärna O.P. Anderson till förrätter med löjrom, rökt lax, skaldjur, din favoritsill eller till lagrad ost.
265,00 kr
O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål. Passar perfekt som bas i cocktails och utmärkt till det nordiska kökets rena smaker.
Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »