O.P. Anderson firar 130 år.
130 år har gått sedan O.P. Anderson lanserades på Göteborgsmässan år 1891 och blev ett med svenska folket. Jonas Odland, kryddmästare, presenterar nu jubileumsutgåvan.
Läs mer »Årets sill 2020 är smaksatt med koriander, gurka och citron. Till detta serveras O.P. Anderson Björk med somrig smak av björksav och extrakt från björkknoppar.
Sill och strömming ligger Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus extra varmt om hjärtat. Enligt tradition skapas här varje år ett nytt sill- eller strömmingsrecept som har premiär på Nationaldagen, en dag som dessutom är Sillens och Färskpotatisens dag.
Årets sill 2020 är en krämig inlagd sill smaksatt med koriander, gurka och citron. På Nationaldagen serveras sillen självklart tillsammans med svensk nykokt färskpotatis samt med den unika Kvibille National cheddarost, fint smaksatt med akvaviten O.P. Anderson Björk.
Även i glaset rekommenderar Långbro Värdshus O.P. Anderson Björk, speciellt framtagen till invigningen av Nationalmuseum för snart 2 år sedan, och för många redan en klassiker. Den unika snapsen utvecklades av två mycket kompetenta experter på kryddat brännvin; kryddmästare Jonas Odland från O.P. Anderson och Bodil Stigsdotter, sommelier på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum och Sveriges första snapssommelier.
– Kryddat brännvin är en del av vårt kulturarv där O.P. Anderson är en av de stora klassikerna. Därför känns det extra roligt att servera den till vår sill med premiär på Nationaldagen, säger Bodil Stigsdotter.
Förutom O.P. Andersons originalkryddor kummin, anis och fänkål tillkommer, som namnet skvallrar om, en karaktär av björk. Snapsen är smaksatt med extrakt från björkknoppar som plockats på vintern innan de har börjat svälla, samt björksav skördad på vårkanten i Jämtland.
– Kombinationen skapar fantastiska smaker och aromer. O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med en björkton som påminner lite om björkris i en bastu, förklarar Jonas Odland.
Årets sill i fin kombination med O.P. Björk kan avnjutas under hela sommaren på Långbro Värdshus.
265,00 kr
Har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål. Passar utmärkt till det nordiska kökets rena smaker.
130 år har gått sedan O.P. Anderson lanserades på Göteborgsmässan år 1891 och blev ett med svenska folket. Jonas Odland, kryddmästare, presenterar nu jubileumsutgåvan.
Läs mer »I samarbete med restaurangen på Nationalmuseum lanserar O.P. Anderson en speciellt framtagen snaps med björk.
Läs mer »De flesta kopplar O.P. Andersons akvavit som enbart som högtidernas snaps men O.P. är en minst lika god drinkingrediens. Här listar vi flera goda O.P-drinkar.
Läs mer »