Calvadosprovning i Göteborg den 15/3.

Välkommen på calvadosprovning där vi provar sju utvalda produkter varav en är en spännande förhandsprovning av Boulard O.P Anderson Cask Finish.

Calvados

Det är med stor glädje vi kan bjuda in våra medlemmar till en spritprovning med temat Calvados. Den anrika spriten som destilleras av cider får mogna i ekfat för att rundas av och få smak och karaktär från faten.

När: Onsdagen den 15 mars 2023 kl. 18.30 Var: Hotel Tidbloms, Olskroksgatan 23 Hur: Boka din plats här

Om calvados och provningen

Normandie i nordvästra Frankrike har ett klimat som lämpar sig bra för äppelodling. Redan kelterna plockade vildäpplen här och romarna hade senare egna äppelodlingar och förde i sin tur kunskapen vidare till de kringliggande klostren.

Calvados delas in i tre distrikt, där Calvados Pays d'Auge anses vara det finaste ursprunget. I detta område grundade Pierre-Auguste Boulard år 1825 sitt destilleri. Hantverket har gått i arv och i dag, fem generationer senare, är företaget fortfarande i familjens ägo. I omgivningen förfogar man över cirka 35.000 äppelträd som används till den egna produktionen och man köper även in äpplen för att täcka sitt behov.

Vi kommer även att prova sorter från den mycket intressanta Cask finish serien, där spriten slutlagras i andra typer av fat, exempelvis i bourbonfat.

Det blir även en exklusiv förhandsvisning på O.P Anderson Aquavit Cask finish som kommer att lanseras på Systembolaget den 22 mars 2023.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

Vi dukar upp sju utvalda produkter och evenemanget kostar 550 kr per person och då ingår en utvald varmrätt med vin och cider därtill.

Kvällens meny: Ankbröst med ankconfit fylld kåldolme (spetskål, lök, ankconfit) samt råstekt potatis, rödvinssås och ugnsbakad gulbeta/rödbeta.

Följande produkter kommer att serveras under kvällen:

Välkommen!