Ginprovning i Stockholm med Jonas Odland.

Den 12 juni har vi glädjen att bjuda in till en provning av den populära spriten Gin med kryddmästaren Jonas Odland.

Ginprovning produkter

Gin är en sprittyp som har haft en kraftig frammarsh under flera år och ännu är trenden mycket stark. Antal nya varumärken dyker upp som svampar ur marken och det är rena himmelriket för den ginintresserade konsumenten.

Nu har vi nöjet att välkomna Jonas Odland som är Anoras kryddmästare och ligger bakom en stor del av våra kryddade spritsorter, som exempelvis Gin. Du kommer att få en gedigen genomgång av Gin som sprittyp och kommer att få prova sju olika sorter, där Jonas är hjärnan bakom fyra av dem.

Om provningen:

När: Onsdagen den 12 juni kl 18.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm

Hur: Anmäl dig här >>

Provningen kostar 600 kr och då ingår en varmrätt med vin därtill. Antal platser är begränsat.

Vi kommer att prova följande drycker:

Explorer Gin

218,00 kr


Explorer Gin har en välbalanserad doft med tydliga inslag av enbär som balanseras upp av toner av angelika och citrus. Smaken är nyanserad med inslag av enbär, kryddor och citrus.

Explorer Gin är av typen London Dry Gin och därigenom inte sötad. Kryddorna macereras i sprit över natten och destilleras sedan i en enkelpanna. I Explorer Gin används enbär, angelikarot, koriander och citronskal. Alla kryddor och spriten har ett ekologiskt ursprung och tappas på den praktiska och miljövänliga PET-flaskan.

Explorer Pink Gin

227,00 kr


Explorer Pink Gin har en inbjudande fruktig karaktär av rabarber och jordgubb som balanseras av friska toner från enbär och citrus. Den klassiska kryddningen med enbär, koriander, angelika och citron ger en stabil bas som fungerar perfekt tillsammans med de fruktiga smakerna.

Explorer Pink Gin är en gin gjord på klassiska ginkryddor med en naturlig fruktig smak av rabarber och jordgubb. Ginkryddorna enbär, koriander, angelikarot, citronskal och ingefära macereras i sprit över natten och destilleras sedan i en enkelpanna.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin

302,00 kr


O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en aromatisk gin med smak av de klassiska kryddorna enbär, korianderfrö, angelikarot och citrusfrukt, i detta fall citron och pomeranszest. Sin unika karaktär får den genom kryddorna anis och fänkål.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en så kallad "Distilled Gin" vilket innebär att den är tillverkad genom destillation av äkta råvaror. Enbären och alla andra kryddor macereras i sprit och destilleras på vackra kopparpannor så att de aromatiska smakerna raffineras och koncentreras. Alla råvaror är ekologiska.

Skagerrak Nordic Dry Gin

451,00 kr


Kryddig doft av enbär, koriander, citrusskal, kamomill och havtorn. Smaken är kryddig med inslag av enbär, koriander, citrusskal, fläder och havtorn.

Skagerrak Nordic Dry Gin produceras genom traditionell framställningsmetod med bl.a. redestillering av macererade örter och bär.

Hernö Gin

337,00 kr


Hernö Gin har en rund enbärskaraktär med fräscha citrustoner och komplex blommighet. Kraftfull smak och en aning oljig känsla. Friska, krispiga toner av unga enbär och kryddighet från korianderfrön. En finstämd sötma tillsammans med vanilj och kassiabark. Eftersmaken av citrus och enbär dröjer sig kvar, lätta toner av svartpeppar.

Hernö Gin är en gin gjord på naturliga och noga utvalda växter och är av stilen London Dry Gin.

Hernö Juniper Cask Gin

539,00 kr


Hernö Juniper Cask Gin har en frisk doft av enträ och enbär samt mjuka toner av citrusblomster. Den har en kraftfull textur och är en aning torr. Inledningsvis en framstående smak av gröna enbär med blommande peppar, följt av en diskret vaniljsötma. Aromatisk eftersmak av citrus och blommande toner av koriander följt av enbär och sav från fatet som dröjer sig kvar länge.

Hernö Juniper Cask Gin är i grunden en Hernö Gin som blivit utspädd till den högre alkoholstyrkan av 47 %. Därefter har man lagrat ginen i fat av enträ i 30 dagar.

Explorer Gin Raspberry Lemonade

150,00 kr


Finns att köpa på Systembolaget från den 3 juni.

Explorer Gin Raspberry Lemonade har en kryddig smak med inslag av enbär, hallon, citron, limeskal och koriander.

Passar utmärkt som drinkingrediens.

20.05.2024