Lunchspritprovning i Stockholm - med råg i ryggen.

Den 24 maj har vi glädjen att bjuda in till en kraftfull spritprovning med råg i ryggen. Det vill säga spritsorter som har råg som råvara eller har lagrats i Rye Whiskey-fat.

Spritprodukter med råg

Folk o folks dryckesexpert Mats Claësson har valt ut ett gäng olika, intressanta spritsorter som alla har en sak gemensamt - råg. Du kommer att få prova 7 spritsorter med allt från whisky till calvados och rom. Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.

Om provningen:

När: Fredagen den 24 maj kl. 11.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm

Hur: Anmäl dig här >>

Produkterna vi kommer att prova:

Sazerac Rye Straight Whisky

699,00 kr


Doft av kryddnejlika, söt vanilj, anis och peppar. Smaken ger subtila toner av godis, kryddor och krispig citrus. Mjuk och slät med inslag av lakrits.

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey

518,00 kr


Doften är intensiv och kryddig med tydliga toner av råg, samt inslag av svartpeppar, cassia bark samt en touch av marsipan, päron, äpplen och mandel. Smaken är intensiv med inslag råg, kryddpeppar, mint, melass och honung.

Buffalo Trace

409,00 kr


Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.

Boulard VSOP Rye Cask

619,00 kr


Boulard Calvados som har slutlagrats på amerikanska Rye Whiskey-fat. Boulard VSOP Rye Cask doftar härligt av äppelpaj och vanilj med en touch av ek. Smaken bjuder på mogna äpplen, crème brûlée och en hint av lakrits. Elegant och lång eftersmak.

Don Papa Rye Cask

972,00 kr


Don Papa Rye Cask är levande och fruktig på näsan med kryddiga toner av svartpeppar, salt kola, färsk mynta och cederträ. Smaken är djup, intensiv och len. Släpptes i oktober i endast 500 exemplar.

Thomas Handy Straight Rye Whiskey, endast privatimport Jack Daniel's Tennessee Straight Rye, endast privatimport

02.05.2024