Buffalo Trace Distillery är världens bästa destilleri.

I Icon of Whisky Awards tog i år Buffalo Trace Distillery hem titeln Distillery of the Year i hela världen. Läs om det och en av världens mest prisade bourbons här.

Buffalo Trace med whiskyglas

Icon of Whisky Awards som presenteras av Whisky Magazine utser årligen världens bästa whiskydestillerier. På den globala ceremonin i London tog Buffalo Trace Distillery hem titeln Distillery of the Year i hela världen. I Sverige är storsäljaren Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon.

Icons of Whiskey Awards som presenteras av tidningen Whiskey Magazine har korat årets bästa destillerier sedan 2007. Vinnarna presenteras först nationellt för att sedan tävla om den globala titeln. I februari i år vann Buffalo Trace Distillery utmärkelsen Distillery of the Year i USA. Under Icons of Whisky Awards 2022 i London i mars i år vann nu även Buffalo Trace Distillery titeln som årets bästa whiskydestilleri i hela världen.

– Buffalo Trace Distillery arbetar extremt hårt för att skapa whiskey i absolut världsklass. Det har uppmärksammats ett flertal gånger under de senaste åren genom mängder av utmärkelser i internationella sprittävlingar. Att vinna titeln som världens främsta whiskydestilleri är dock en bedrift utöver det vanliga, säger Marcus Pedersen, Senior Brand Manager på Anora Sweden.

Buffalo Trace Distillery ligger i Kentucky och är USA:s äldsta destilleri med anor från 1755. Själva destilleriet är utsett som ett nationellt historiskt landmärke. Buffalo Trace Distilley är även världens mest prisbelönta whiskydestilleri. Under de senaste tjugo åren har de vunnit 35 destillerititlar och över 100 utmärkelser. Storsäljaren Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon kan också stoltsera med att vara en av världens mest prisade bourbons.

Buffalo Trace

409,00 kr


Buffalo Trace har en stor, fruktig doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, vanilj, viol, torkad frukt och smörkola. Smaken är fyllig och lätt eldig.

Passar perfekt att servera som avec eller i drinkar.