Bunnahabhain Muscat Hogshead - toppwhisky i limited edition.

Det prisbelönade whiskydestilleriet Bunnahabhain släpper nu en tolvårig whisky, Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask, i begränsad upplaga. 170 flaskor finns nu Systembolagets beställningsortiment.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask

Nu lanseras Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask, en tolvårig whisky som är många whiskykännares dröm. En single malt whisky av högsta kvalitet från den mytomspunna ön Islay utanför Skottlands kust. Den begränsade upplagan är endast tillägnad den skandinaviska marknaden varav 170 flaskor kommit till Sverige.

Whiskyn finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Whiskyn Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask har slutlagrats i Bunnahabhain-bukten med slutfinish i 36 månader på ett utsökt franskt Muscat Hogshead fat. Därefter har den tappats på flaska för att sedan släppas endast på den skandinaviska marknaden. I Sverige finns 170 flaskor av den här rariteten som har cask strength.

Prisbelönade Bunnahabhain fortsätter sitt segertåg

Bunnahabhain som ligger på den förlovade ön Islay utanför Skottlands västkust är ett destilleri som varit en del av öns whiskyhistoria sedan slutet av 1800-talet. Bunnahabhain är gaeliska och betyder flodens mynning och dess läge på sydsidan av ön gör det än idag till ett av Skottlands mest isolerade destillerier.

Vid senaste World Whiskies Award, som är en av värdens mest prestigefulla whiskytävlingar, förärades Bunnhahabhains whiskies med inte mindre än tre guldmedaljer för bästa whisky i olika kategorier. Något som vittnar om ett omsorgsfullt arbete kring whiskyns kvalitet och karaktärer.

Aromatisk whisky med inslag av karamell och rostade fat

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask har en inbjudande bärnstensgul färg. Doften är aromatisk med tydliga inslag av rostade fat och karamell. Smaken är fyllig men lätt där inslag av choklad, kryddor, rostade nötter och bär är mest framträdande. Toner av knäck och söt grapefrukt tillsammans med ekfatstoner är också ljuvliga smakinslag i den här rariteten. En mycket balanserad whisky där eftersmaken stannar kvar länge i munnen. Serveras som den är eller med en skvätt vatten efter eget önskemål.

-This exquisite dram has all the elegance of French muscat and sweet nuttiness of Bunnahabhain, bottled at the perfect point of its maturation, at cask strength, for the greatest flavour and mouth feel, säger Andrew Brown, Distillery Manager på Bunnahabhain. 

-Det är otroligt roligt att vi fått möjligheten att lansera en whisky framtagen enbart för Skandinavien. Det är första gången den släpps i Sverige och jag tror och hoppas att alla whiskyälskare i vårt avlånga land kommer tycka det här är något speciellt, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager för Bunnahabhain på Altia.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask lanseras den 21 juni i Systembolagets beställningssortiment.