Skottlands whiskyregioner – kartan och verkligheten.
Vilken betydelse har regionerna idag? Vad kan vi förvänta oss av en singelmalt från exempelvis Speyside, till skillnad från en singelmalt från Highlands?
Läs mer »Lär känna Daniel Winter skriver artiklar om whisky och andra destillat på folk o folk.
Daniel Winter har många strängar på sin lyra. I grunden är Daniel jurist men efter att under flera år haft ett växande intresse för vin och whisky så föll det sig naturligt att utbilda sig till sommelier. Idag har Daniel en sommelierexamen från Gustibus Wine & Spirit Academy samt ett General Certificate in Distilling från den internationella branschorganisationen The Institute of Brewing and Distilling. Daniel har även praktiserat på ett skotskt destilleri. Kort sagt kan vi säga att han har bra koll på whisky. Vi är därför mycket glada över att få ta del av Daniels texter där han avhandlar ämnet whisk(e)y.
När Daniel inte skriver artiklar för folk o folk så skriver han även för andra aktörer. Med den egna firman Whiskytell håller Daniel provningar inom området whisky och i synnerhet maltwhisky.
Daniel är bohuslänning och har sitt hem på västkustidyllen Tjörn där han bor med sin fru och två söner. Intressena är resor, musik, historia och föga förvånande whisky och vin.
Vilken betydelse har regionerna idag? Vad kan vi förvänta oss av en singelmalt från exempelvis Speyside, till skillnad från en singelmalt från Highlands?
Läs mer »Deanston Distillery är höglandsdestilleriet som med sina drygt femtio år i produktion fortfarande, med skotska mått, är ett relativt ungt destilleri.
Läs mer »Daniel Winter skriver om irländsk whiskey. Om historien, om arvet och om nutiden.
Läs mer »Bunnahabhain är Islays nordligaste destilleri och byggdes i början av 1880-talet vid floden Margadales utlopp i Islaysundet. Bunnahabhain är såklart rena gaeliskan men betyder just ’flodens mynning’.
Läs mer »