Kim Crawford Pinot Noir - elegant vin från Nya Zeeland.

En unik blandning från två välkända områden på Nya Zeeland. Årgång 2018 är en bra årgång från Nya Zeeland, och framförallt gäller det Pinot Noir.

Kim Crawford Pinot Noir

Nu lanseras Kim Crawford Pinot Noir i beställningssortimentet - en unik blandning från två välkända Pinot Noir-områden på Nya Zeeland.

Kim Crawford Pinot Noir är unik blandning av av druvor från Marlborough och Central Otago. Dessa områden är tongivande i landet vad det gäller Pinot Noir. Genom att de olika vindistrikten har olika förutsättningar skapas en komplexitet och nyansrikedom i den slutliga blandningen.

Pinot Noir, tillsammans med Sauvignon Blanc, dominerar helt den Nya Zeeländska vinnäringen både vad gäller odlingar, exportframgångar och rykte. Pinot Noir står för 7%  av landets totala vinproduktion och det är slående hur snabbt landets skapat sig ett rykte och renommé för dessa viner. Det första kommersiella Pinot Noir vinet producerades så sent 1987.  

Utmärkt årgång med karaktär och personlighet 

Året 2018 är en bra årgång från Nya Zeeland, och framförallt gäller det Pinot Noir. Kim Crawford Pinot Noir har en fruktig och elegant doft med inslag av röda frukter och bär, mörka körsbär samt ett stråk av krydda och blommor. Smaken är fruktig som väl balanseras upp av en hög syra och en bra smakintensitet. I eftersmaken finner man båda röda och mörka frukter, kryddor och en spets av blodapelsin.

Kim Crawford Pinot Noir

269,00 kr


Vinet kan med fördel avnjutas som det är, men passar även bra till många av bordets fröjder. Servera gärna vinet lätt kylt till kraftiga fiskrätter samt till lätta och medelkraftiga kötträtter. Varför inte till stekt majskycklingbröst med stekt ostronskivling, örtig rödvinssås och en potatiskrokett smaksatt med gruyère?

Kim Crawford Wines - dynamiskt företag i Marlborough

Det Nya Zeeländska vinföretaget grundades så sent som 1996. Grundarna Erica och Kim Crawford började från grunden utan vingårdar, inget vineri, inget namn på företaget, och inte ens någon större erfarenhet av vin annat än att de tyckte om att dricka ett gott vin. De saknade rena och eleganta viner som inte dominerades av ek och ur det föddes idén på att starta ett eget vineri.

Marlborough Castle Cliffs

De första vinerna gjordes 1996, då av köpta druvor som vinifierades hos andra närliggande vinerier. Företaget har vuxit betydligt sedan dess. Idag gör man en bred serie av druvrena, eleganta och fruktiga viner av bland annat Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris och Pinot Noir. Ansvarig vinmakare sedan 2005 är Anthony Walkenhorst.

Vinegendomen är idag mycket framgångsrik och är det största nya Zeeländska vinvarumärket i USA. År 2017 blev man utnämnd till New World Winery of the Year av tidningen Wine Enthusiast.