3 i topp: Viner att sippa på.

Ett gott vin kan man sitta och sippa på länge, och då måste det hålla sig gott länge också! Här har vi dryckesexpert Mats valt ut sina tre bästa sippviner.

3 goda viner att sippa på

Oavsett om du helst sippar på ett vitt vin, rött vin eller ett mousserande så är den gemensamma nämnaren att det måste vara gott. Helst ska det inte tappa för mycket av aromerna även om det luftas länge, och inte vara för beroende av temperaturen och tappa sin charm bara för att det blir lite ljummet.

Ett bra sippvin klarar sig på egen hand, även kallat "sällskapsvin". Men att servera lite småplock till, som oliver, nötter eller några bitar av en god ost är aldrig fel.

Här har vi låtit vår vinexpert, Mats Claësson, lista tre viner han gärna sitter och sippar på länge i ett gott sällskap

3 i topp sippviner:

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


Att sippa på ett glas champagne och snacksa på några salta tillbehör, tillsammans med din favoritperson en varm sommarkväll – inte helt fel! Klassiska André Clouet Grande Réserve har en fruktig, utvecklad, nyanserad doft. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Villa Wolf Riesling Dry

119,00 kr


En riktigt bra riesling kan man sippa på länge utan att tröttna. Villa Wolf Riesling Dry är ett torrt vin från tyska Pfalz. Fruktig doft med inslag av citrus, persikor, äpplen och mineral. Smaken är torr, frisk, fruktig och silkeslen med en elegant välintegrerad syra.

DeAetna Rosso Terra Costantino

189,00 kr


Ett härligt, kryddigt rödvin är svårslaget som sippvin. DeAetna Rosso Terra Costantino är ett praktexempel. Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kakao, rökig mineral, mogna jordgubbar, kanel och pomerans.