Här tipsar vi om tre av våra favoriter – och eftersom det är mitt i mörka, kalla januari har vi valt ut tre röda viner som passar vinterns grytor, vilträtter och värmande middagar. Efter varje tips kan du läsa vår vinexpert Mats Claëssons kommentar om vinet.
"Doften är fruktig med en lätt kryddighet och associationerna går mot röda vinbär, tranbärsjuice och torkade örter. Smaken är fruktig, mjuk, åt det lättare hållet med en avslutande fruktsötma och toner av tranbär, muskot och torkade örter."
"I glaset en fruktig och ganska nyanserad doft med inslag av blåbär, mörka körsbär och svarta mullbär som samsas med toner av kaffe, choklad och vanilj. Smaken är medelfyllig och fruktig med fatkaraktär, blåbär, svarta mullbär, choklad, kaffe och vanilj."
"Doften är fruktig och visar upp toner av svarta vinbär, blåbärssylt, viol, mörka plommon, fat samt ett stråk av lakrits. Smaken är medelfyllig med inslag av blåbär, svarta vinbär, lakrits, muskot, vanilj samt en lätt rostad fatkaraktär."