Budgettips: 6 bästa vita vinerna under 100-lappen.

Ett gott vin behöver inte kosta skjortan - här är några bevis! Folk o folks dryckesexpert Mats har valt ut de bästa vita vinerna i prisgruppen under 100 kronor som absolut är värda att testa.

Bästa billiga vita vinerna.

Det finns många som har fördomar om vin och pris, som tänker att ett bra vin är samma som ett dyrt vin. Men goda viner finns i alla prisklasser!

I tider som dessa med krig i Europa, inflation och rekordhöga elpriser finns det många anledningar att spara in på vardagslyxen, och där kanske även vinet platsar. Men för den som inte är redo att lägga vinet på hyllan riktigt än finns gott om bra billigare viner att välja mellan, både röda och vita, rosé och mousserande.

6 bästa vita vinerna under 100 kronor

Här har vi bett vår dryckesexpert Mats Claësson att välja ut sina bästa vita viner under 100 kronor. Vill du även få tips om goda och billiga röda viner kan du få det här.

Nedan kan du hitta vita viner till ett bra pris som passar till allt från fisk och skaldjur till sallader, pastarätter och ost. Viner för alla tillfällen och smaker.

Casal Garcia Vinho Verde

77,00 kr


Ett första tips på prisvärt vitt vin är Casal Garcia Vinho Verde, ett väldigt uppskattat så kallat "grönt vin" från Portugal som funnits på den svenska marknaden i många år. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic

79,00 kr


Nästa budgettips är denna italienska pärla från CHILL OUT, ett fruktigt, aromatiskt och friskt vin från Sicilien som är en blend av ekologiska catarratto- och zibibbo-druvor. Blommiga aromer med smaker av honungsmelon, päron och fläder i en generös, fruktig stil.

Finca Las Moras Sauvignon Blanc

89,00 kr


Finca Las Moras Sauvignon Blanc är ett perfekt budgetvin när du ska bjuda på fisk, asiatiskt eller lite ost. Vinet har en trevlig doft av tropisk frukt, ananas och lime. Smaken är torr och fruktig med inslag av färsk ananas, tropisk frukt och lime.

Santa Rita Sauvignon Blanc Gewurztraminer Riesling

80,00 kr


Ett riktigt fynd för 79 kronor finner du i chilenska Santa Rita Sauvignon Blanc Gewurztraminer Riesling. Ett nytt vin på marknaden med en fruktig doft och en smak som är frisk, aromatisk och fruktig med toner av honungsmelon, persika, krusbär, fläder, litchi, lime samt ett stråk av madarinzest.

Don Simon Nature Chardonnay

66,00 kr


Ett väldigt prisvärt vitvin som vunnit svenskars hjärtan sedan lanseringen 2023. Don Simon Nature Chardonnay har en fruktig doft med inslag av stenfrukter och tropiska frukter. Smaken är fruktig med inslag av persika och tropisk frukt.

The Rebellion

82,00 kr


The Rebellion har en läcker och inbjudande doft av päron, citrusfrukter och örter. I munnen krispigt med frisk syra och mycket solmogen frukt, persikor, krusbär och vita blommor. Lekfullt och okomplicerat med läskande avslut.