folk o folk provar två spännande lakritslikörer.

Med återkommande frekvens samlas redaktionen för folk o folk för att prova och analysera utvalda produkter. Vi hoppas att detta ska inspirera er till att upptäcka nya favoriter. Denna gång har vi korkat upp två härliga likörer.

Koskenkorva Salmiakki och Koskenkorva Salmiakki Raspberry

Koskenkorva är vodkan som kommer från den lilla byn i västra Finland med samma namn. Här produceras en mängd olika produkter av yttersta kvalitet med hållbarhet i fokus och med enbart naturliga smaker. I likörerna Koskenkorva Salmiakki och Koskenkorva Salmiakki Raspberry har man med rigorösa kvalitetskrav blandat vodka, socker, friskt källvatten, extrakt av lakritsrot, salmiak och naturliga aromer. I den senare har man även tillfört en läcker ton av solmogna hallon.

Koskenkorva Salmiakki - en dröm för saltlakritsälskaren

Här har vi en intensiv och kryddig doft med tydlig karaktär av salmiak och lakrits. Smaken är lång, söt och intensiv med en fin blandning av sött och salt. Gillar man saltlakrits är detta nektar för själen. Används med fördel som shot, till drinkar eller som ingrediens till praliner och bakverk.

Koskenkorva Salmiakki 30%

184,00 kr


Denna lakritslikör är fantastiskt god tillsammans med varm choklad, toppad med vispgrädde!

Koskenkorva Salmiakki Raspberry - en harmoni av smaker

Att lakrits och hallon umgås på bästa sätt är ingen nyhet och i denna likör lever de i en fullkomlig harmoni. En smakexplosion av sött och salt där toner av söt- och saltlakrits gifter sig med de solmogna och saftiga hallonen. Eftersmaken är len och stannar kvar länge i munnen. Används med fördel som shot, till drinkar eller som ingrediens till praliner och bakverk.

Koskenkorva Salmiakki Raspberry

184,00 kr


Riktigt god i drinkar! Testa en Asphalt Road med 2 cl Koskenkorva Salmiakki Raspberry och 4 cl cloudy äppeljuice som blandas direkt i glaset. Garneras med en torkad äppelskiva!

Skillnaden mellan salt- och sötlakrits

Salmiak är ett vitt salt som har en väldigt intensiv smak som man känner igen från mycket godis såsom Djungelvrål. Lakrits kommer från lakritsroten och har en rundare och sötare smak. Salmiak med lakrits blir saltlakrits. Och lakrits utan salmiak blir sötlakrits.

Svenskar och finnar älskar lakrits

Vi svenskar hör till de som äter mest lakrits i hela världen. Med i genomsnitt två kilo lakrits per person och år slår vi till och med vårt grannland Finland. Det är bara holländarna som älskar lakrits mer än svenskarna. Det går att hitta lakritsgodis i många länder, men i stora delar av världen rynkar de på näsan åt vår saltlakrits.

Panelen:

Panelen för folk o folk provar
Redaktionen på folk o folk: Tove Wredler Wennström, Mats Claësson, Mikaela Alex och Monica Myrvold