Glöet lanserar rosé-glubbel till vinterns firanden.

Men en ny, glänsande skrud intar den mousserande glöggen Glöet adventssäsongen 2023. I år lanseras även en ny produkt: Glöet Rosé Sparkling Glögg. Perfekt för dig som vill göra decembers firanden mindre murriga och mer uppiggande!

Glöet Rosé sparkling glögg, lanseras vintern 2023.

Att det populära "glubblet" Glöet fått en ny design 2023 kanske du läst om i vårt tidigare inlägg om Glöet. Nu vill vi även uppmärksamma dig på att den mousserande glöggen dessutom kommit i en ny färg: Rosa!

Glöet Rosé Sparkling finns i Systembolagets beställningssortiment för dig som tycker att rosa bubbel är det bästa som finns, men kan tänka dig att släppa in lite julkryddning till adventsfirandet. Det är ett spanskt vin som smaksatts med julens värmande kryddor. Här finns toner av både kanel, kryddnejlika och vanilj följt av mogna jordgubbar.

Servera väl kylt i champagneglas och garnera gärna med en skiva apelsin eller ett pomeransskal. Glöet Rosé Sparkling passar utmärkt som sällskapsdryck, men kan även serveras med milda ostar eller till bakat och desserter.

Glöet Rosé Sparkling Glögg

105,00 kr


Glöet Rosé Sparkling har en mellanröd till djuprosa färg. Smaken är kryddig och något söt. De karakteristiska smakerna av glöggkryddor tillsammans med söta jordgubbar och vaniljtoner skapar en harmonisk smakupplevelse som kompletteras av en uppfriskande mousse.

Glögg + bubbel = glubbel

Tanken bakom Glöet var att skapa ett festligare alternativ till den traditionella glöggen – och vad är mer festligt än bubbel? Glöet blev resultatet – en mousserande glögg med en alkoholhalt på 8 procent.

Glöet var även den första produkten där glögg blandat med mousserande vin kunde köpas färdigt i flaska. Innan dess hade denna kombo blivit ett populärt fenomen där svenskar blandade glögg och vin själva hemma, och som i folkmun fått namnet "glubbel".

Glöet finns också i smakerna Red, White och Gold:

Glöet Sparkling Glögg

108,00 kr


Originalet som funnits sedan premiären 2015. Smaken är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj och i doften finns en tydlig citruston. En trevlig apéritif att servera kyld till juliga snittar.

Glöet White Sparkling Glögg

105,00 kr


I detta glubbel med vitvinsglögg finns inslag av äpplen, kryddnejlika och pomerans i doften. I smaken återkommer äpplet, men här finns också vanilj, kardemumma och apelsin.

Glöet Gold Sparkling Glögg

105,00 kr


Denna guldskimrande mousserande glögg lanserades förra vintern men blev så populär att den fick hänga kvar. Här finns toner av saffran, kardemumma och citron, och i flaskan virvlar ett vackert guldglitter när du vänder på flaskan.

07.11.2023
Glöet 75

Glöet 75.


Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Läs mer »
Glöet Sparkling Glögg

Glöet


Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Läs mer »