Glöet Orange Sparkling & Spices är julens trendigaste dryck.

Nu lanseras den nya mousserande glöggen Glöet Orange Sparkling & Spices, en välsmakande och julig variant på de trendiga orangevinerna. 

 Glöet Orange Sparkling & Spices flaska med glas

GLÖET, som under några år har charmat svenska konsumenter med röd och vit mousserande glögg, har fått ett nytt spännande tillskott i familjen. Lagom till julen 2021 kommer GLÖET Orange mousserande glögg.

-Såsom alltid, skakar vi om traditionella tankebanor. Vi tar ett modigt steg in i orangevinernas värld, och har skapat en helt egen julig variant av denna trend, berättar en av GLÖETS grundare Anette Raunio.

I GLÖET Orange finner du bekanta juliga kryddor som nejlika, kanel, citrus och ingefära. Orangevin är basen i denna dryck, vilket ger en lite grumlig och orange färg, därav namnet. GLÖET Orange serveras som en drink, med fördel i ett lågt glas, med is, en skiva apelsin eller lime och en kvist rosmarin.

-Vi är så glada att vi nu får lansera denna prisbelönta mousserande glögg i Sverige. Både vit och röd GLÖET har tidigare vunnit flera priser inklusive brons på IWSC. I år var det GLÖET Orange’s tur att ta emot en bronsmedalj i IWSC. Det ska bli spännande att se hur svenska konsumenter tar emot denna nya produkt, säger Louise Key-Hedberg, Senior Brand Manager för GLÖET på Anora.

Vad är orangevin?

Orangevin är vitt vin som tillverkas på liknande sätt som rött, dvs. att druvskalen får ligga med när vinet jäser. Vanligtvis när man producerar vitt vin avlägsnas skalen från druvorna, så att det vita vinet inte ska ta färg och smak av skalen. Ofta används också termen ”skalkontaktvin”. Druvskalen ger orangevinet en fyllig smak som påminner lite om torr cider, samt dess karakteristiska färg. Färgskalan för orangeviner är omfattande. Spektrumet sträcker sig från blekt ljusgult till djup orange och till och med nyanser av guld eller kåda

Glöet Orange Sparkling & Spices flaska med glas

Orangeviner har utvecklats mycket de senaste åren. Trenden har märkts särskilt på restauranger, och i Stockholm hittar man numera ett stort antal restauranger och vinbarer med ett omfattande utbud av naturviner och fler och fler orangeviner.

-I år kan vi alltså åter erbjuda våra konsumenter något nytt och spännande till glöggminglet eller julfesten. Nu när vi äntligen kan samlas igen! GLÖET Orange finns i begränsad upplaga att beställa på Systembolaget från den 1 november, men vill man inte vänta finns självklart GLÖET Red och GLÖET White att köpa på samtliga, respektive ett stort antal, butiker runtom i Sverige från och med 1 november, upplyser Louise Key-Hedberg.

Glöet Orange Sparkling & Spices

Glöet Orange Sparkling & Spices

106,00 kr


Glöet Orange Sparkling & Spices har en nyanserad fruktig och kryddig doft med citrus, kardemumma  julkryddor och en lätt blommig ton. Smaken är fint kryddig och fruktig som tillsammans med bubblorna väcker smaklökarna på ett trevligt sätt.

Glöet 75

Glöet 75.


Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Läs mer »
Glöet Sparkling Glögg

Glöet


Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Läs mer »