3 nya härliga viner från Laroche.

Nu lanserar vi nya viner från den tillförlitliga vinproducenten Laroche, två från södra Frankrike och en från Chablis.

Chardonnay och Pinot Noir réserve från Laroche.

Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och firman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc.

Producenten är certifierade enligt ”Haute Valeur Environnementale” steg 3A, som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling.

De har överfört sin långa och breda erfarenhet från Bourgogne till ambitiösa viner från södra Frankrike på bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. Nu lanserar vi två viner från Rèserve-serien där fruktigheten och fräschören från druvan samspelar på bästa sätt med kryddan från fatlagring.

Vingårdar på hög höjd ger fräschör och syra

Vinet tillverkas på Laroche anläggning Mas la Chevalière som ligger i Languedoc precis utan orten Beziers. Man har två egna vingårdar och har även slutit långsiktiga avtal med vinodlare som har vingårdar i svala delar av Languedoc, exempelvis i Orbdalen, Limoux och Cevennes.

Till de två Rèserve-vinerna handskördar man druvorna från utvalda vingårdsdelar i svala vingårdar i Limoux som ligger på hög altitud och där vinrankorna är minst 30 år gamla. Jordmånen varierar fast det är främst kalkrika lerjordar.

Laroche Chardonnay Réserve

149,00 kr


Denna chardonnay har en nyanserad och tilltalande doft med inslag av honungsmelon, gula plommon, kryddor och fat, samt en fläkt av blommor. Smaken i Laroche Chardonnay Réserve har en angenäm fet munkänsla, som umgås i harmoni med vinets fruktighet och tonerna från faten.

Laroche Pinot Noir Réserve

149,00 kr


Doften i Laroche Pinot Noir Réserve har inslag av mörka körsbär, kryddor, samt en fläkt av röda bär och kanel. Vinet är fruktigt och mjukt med en smak av fina toner av körsbär, mörka plommon, röda skogsbär och kryddor.

Chablis helt utan tillsatt svavel - Slutsåld

Domaine Laroche Chablis Cuvée Zero kommer från en vingård med Kimmeridge-lera som ligger precis ovanför Grand Cru-vingården Vaudésir. Chardonnaydruvorna handskördas under morgontimmarna och en strikt selektering genomförs i vineriet. 100 procent av vinet jäser och lagras i rostfria ståltankar med jästfällningen under sju månader.

Vinet togs fram av Domaine Laroche efter tio års forskning, namnet cuvée Zero syftar på att man använt varken bekämpningsmedel, insektsgifter, tillsatt jäst och vare sig enzymer eller svavel. Det kan därför likställas med ett naturvin. Avnjutes med fördel till en vällagrad bit comté.

24.04.2023
Viner från Laroche

Laroche


Domaine Laroche var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis och är idag en betydande aktör och vingårdsägare.

Läs mer »