CHILL OUT har gett PET-flaskorna ny kostym.

CHILL OUT har funnits i Sverige i över 20 år - år under vilka det har hänt mycket på den svenska vinmarknaden. Nu får deras vinflaskor av återvunnen plast ny design som mer än någonsin talar till hantverk och ursprung.

De nya rPET-flaskorna från CHILL OUT samlade på bord med passande tillbehör.

CHILL OUT:s vinboxar har redan fått ny design, och nu är det dags för vinerna på återvunnen PET-flaska att visa upp sig i ny kostym på Systembolagets hyllor. De nya etiketterna har tydliga hänvisningar till ursprunget, smaken och stilen på vinerna.

CHILL OUT:s nya utseende förmedlar en varm och inbjudande känsla med tydlig koppling till vinhantverket.

- Förpackningarna inspirerar med mattips och smakikoner för att informera om både vininnehåll och passande maträtter därtill, allt för att underlätta konsumentens val samt för att kittla ett vinintresse för såväl ursprungsregionen, vinet och matmatchningar, berättar Anna Bastin Löwgren, Brand Owner CHILL OUT.

Fina priser för PET-vinerna

CHILL OUT:s nya PET-flaskor hittar du på Systembolagets hyllor. Alla dessa viner har även fått guldmedalj i den prestigefulla internationella tävlingen Gilbert&Gaillard, något som vittnar om enastående kvalitet och prisvärdhet.

  • Ekologisk fairtradecertitfierat Malbec från Mendoza, Argentina.

  • Ekologisk fairtradecertifierad Shiraz och Cabernet Sauvignon-blend från Mendoza, Argentina.

  • Fairtradecertifierad Chardonnay från Western Cape, Sydafrika.

  • Shiraz från Kalifornien, USA.

  • Cabernet Sauvignon och Petit Verdot-blend från Western Cape, Sydarika.

CHILL OUT Shiraz California

82,00 kr


CHILL OUT Shiraz California har en stor, varm och fruktig doft med inslag av blåbär och körsbär. Fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt där man finner inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.

CHILL OUT Chardonnay South Africa

82,00 kr


Skapat för alla tillfällen där ett vitt vin är att föredra. Till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel som gärna grillats över öppen eld passar vinet utmärkt.

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

85,00 kr


En malbec är också en god kompanjon till den här rätten. Vinet har en doft av solmogna mörka plommon, viol och kryddor. Vinet är medelfylligt och fruktigt med inslag av mörka frukter och lakrits.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot South Africa, 1 liter

93,00 kr


En härlig cab från Sydafrika med mjuk och fruktig smak. Här finns trevliga toner av svarta vinbär, plommon, viol, mörk choklad och fat. Passar utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Organic Fairtrade

92,00 kr


Vinet har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.

Vinerna passar utmärkt till mat, och här har vi skapat enkla men spännande tilltugg till fredagsmiddagen hemma:

Chill Out tre vinboxar på ett bord.

CHILL OUT


CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer »