Kung Fu Girl på dubbelmagnumflaska i begränsad upplaga.

Har du som många andra fallit för rieslingvinet Kung Fu Girl, eller letar du efter rätt vin till festen? Nu släpps 30 flaskor av Kung Fu Girl i imponerande dubbelmagnumflaska.

Kung Fu Girl Riesling, dubbelmagnum.

Kung Fu Girl Riesling är ett vin framtaget för att matcha smaker och hetta i asiatiska maträtter, som exempelvis en thaiwok med räkor. Det är ett av de bäst säljande rieslingvinerna på Systembolaget och sedan innan finns vinet redan på halvflaska och magnumflaska, utöver den vanliga 750 ml-flaskan.

Nu släpps dock Kung Fu Girl Riesling på dubbelmagnumflaska, alltså en flaska om tre liter (eller 4 flaskor, ca 20 glas). Upplagan är begränsad - endast 30 flaskor finns tillgängliga i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan har fått en specialdesignad, svart etikett och blir ett dragplåster på festen!

Läcker riesling för alla tillfällen

Kung Fu Girl Riesling skapades av den okonventionella amerikanske vinmakaren Charles Smith en kväll när han åt asiatisk takeaway samtidigt som han tittade på kampsportsfilm. Han fick då en idé om att skapa ett vin som passade perfekt till asiatiska rätter – vilket resulterade i Kung Fu Girl Riesling. 

– Det känns jättekul att det populära vinet Kung Fu Girl Riesling nu finns i en storlek för varje tillfälle, antingen det är en middag för två eller en större sammankomst. Halvflaskan är perfekt till drygt två glas, helflaskan räcker till fem glas och dubbelmagnumflaskan till tjugo glas, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Anora Sweden.

Kung Fu Girl Riesling, 3 liter

789,00 kr


Denna exklusiva dubbelmagnumflaska räcker till cirka 20 glas - perfekt till den större tillställningen. Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av tropisk frukt. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest.

Kung Fu Girl Riesling i fler storlekar:

Kung Fu Girl Riesling, halvflaska

59,00 kr

75,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Kung Fu Girl Riesling, magnum

329,00 kr


Kung Fu Girl Riesling passar fint till rätter som har lite hetta i sig. Vinet är friskt med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd. Magnumflaskan räcker till cirka 10 glas.

28.03.2023