Kung Fu Girl Riesling får ett efterlängtat pinot noir-syskon.

KungFu Girl-familjen har utökats med ett rött vin, en generös pinot noir från Kalifornien. Med sin rika fruktighet kan den avnjutas med eller utan mat, precis som med Kungfu Girl Riesling.

Kung Fu Girl Riesling Pinot Noir lanseras 2024.

Kung Fu Girl skapades av den okonventionella vinmakaren Charles Smith en kväll när han åt asiatisk ”take away” medan han tittade på en scen i en kamsportsfilm. Han fick då idén att skapa ett vin som passar perfekt till asiatiska rätter: Kung Fu Girl Riesling.

Kung Fu Girl Riesling har länge varit en favorit bland vinälskare för sin friska smak och distinkta karaktär. Nu tar Kung Fu Girl ännu ett steg framåt med lanseringen av en elegant och välbalanserad pinot noir. Detta nya vin erbjuder en subtil komplexitet och rik smakprofil.

Pinot noir framtagen med omsorg

Kung Fu Girl Pinot Noir kännetecknas av sina rika aromer av mogna röda bär, såsom körsbär, björnbär och hallon, tillsammans med subtila inslag av kryddor och ek.

Kung Fu Girl Pinot Noir är producerat av noggrant utvalda druvor från vingårdar i Kalifornien som är kända för sina ideala odlingsförhållanden för pinot noir. Vinet är vinifierat med omsorg och precision för att framhäva de unika egenskaperna hos denna älskade druvsort.

KungFu Girl Pinot Noir

155,00 kr


En elegant och välbalanserad pinot noir. Detta nya vin erbjuder en subtil komplexitet och rik smakprofil. Kung Fu Girl Pinot Noir har rika aromer av mogna röda bär, där bland annat körsbär, björnbär och hallon samsas, tillsammans med subtila inslag av kryddor och ek.

Kung Fu Girl Pinot Noir finns i Systembolagets beställningssortiment.