Ny fynd-Bourgogne i beställningssortimentet.

Viner från Bourgogne är kända för sin höga kvalitet men även för de höga prislapparna. Nu finns Maurice Gentilhomme Bourgogne Chardonnay för den som vill ha den kvaliteten – men till ett bättre pris.

Maurice Gentilhomme Bourgogne Chardonnay.

Maurice Gentilhomme Bourgogne Chardonnay är ett vin gjort av 100 procent chardonnay från området Meursault i franska Côte du Beaune. Tittar man på genomsnittspriset för en flaska Meursault-vin på Systembolaget landar siffran på ca 940 kr, så att detta är ett prisvärt vin råder ingen tvekan om. För 119 kronor kan du nu klicka hem en flaska från beställningssortimentet.

Många associerar vit Bourgogne med starka ekfatstoner och smörighet, men Maurice Gentilhomme Bourgogne Chardonnay har en lättare stil, om än fortfarande karaktäristisk för området. Vinet har redan fått mycket fina omdömen av vinskribenter, bland annat utmärkelsen "Lysande val" av Vinhyllan.se och "Fynd" av Vinbörsen. Så här skriver Gunilla Hultgren Karell på Vinbörsen:

– Subtila smaker som gifter sig fint med vinet och lockar fram det bästa. Ett mycket användbart vin om man gillar rena, friska och fruktiga smaker.

Frisk chardonnay till musslor och räkor

Varje druva har plockats från högkvalitativa odlingslägen under noggrann översyn för att framhäva dess egenskaper i så stor utsträckning som möjligt. I Maurice Gentilhomme Bourgogne Chardonnay finns toner av gula frukter som möter en finstämd syra och tydlig struktur. En frisk mineralitet möter i glaset gul citrus och färska örter, med en balanserad hint av smör från den malolaktiska jäsningen.

Perfekt till rätter med musslor, räkor eller andra skaldjur samt vita fiskar eller till den vegetariska anrättningen. Servera gärna med en vitvinssås.

Bourgogne Chardonnay Maurice Gentilhomme

119,00 kr


Torr, frisk och livfull karaktär som förfinas genom distinkta inslag av gröna äpplen, citrus och en välbalanserad mineralitet. Komplexiteten förhöjs av subtila toner av ljust bröd, vilket ger en rund och fyllig struktur, samt en antydan till nötighet som bidrar till en minnesvärd eftersmak.