Tilltugg till nyår – 12 läckra recept.

Inled nyårsfirandet med några enkla tilltugg och snittar som ger en lyxigt festligt stämning. Här tipsar vi om några tilltugg till nyår som passar utmärkt med ett gott bubbel.

Tilltugg till nyår, 12 recept.

Goda tilltugg är perfekta för att sätta stämningen vid flertalet olika tillfällen – inte minst till nyår. Vid välkomstdrinken ger de gästerna något att småprata över, medan de mellan middagen och tolvslaget fungerar som lätta energiboosters. Som alternativ kan de serveras som delikata små förrätter för att skapa en smakrik inledning på middagen.

När du väljer tilltugg är det viktigt att överväga variation, både i textur och smak. Erbjud gärna en mix av kalla och varma alternativ samt söta och salta smaker för att tillfredsställa olika smaklökar. Tänk också på allergier och kostpreferenser för att säkerställa att alla gäster kan njuta av festligheterna.

Vilka tilltugg passar extra bra till nyår?

Vid nyårsfirandet är det populärt att satsa på lite mer lyxiga och festliga smaker. Delikatesser som krämig löjrom, tryffel eller krispiga räkor imponerar på gästerna. Balansera sött och salt för en välkomponerad meny och glöm inte att inkludera några överraskande element för att skapa minnesvärda smakupplevelser!

För att spara tid och stress under nyårsförberedelserna är det smart att välja tilltugg som går att förbereda i förväg. Enkla recept med få ingredienser och minimal tillagningstid är idealiska. Dessutom kan du överväga att inkludera färdigköpta delikatesser för att minska arbetsbördan och lättare kunna slappna av och njuta under nyårskvällen.

12 recept på tilltugg till nyår:

Tarteletter på varmrökt sik.

Tarteletter med varmrökt sik.


Under hösten släpptes boken "Det vilda smörgåsbordet" av Gert Klötzke och Niclas Wahlström, en bok med läckra smaker från världens alla hörn, framtagna med lokala råvaror. Här kommer ett recept ut boken, på tarteletter med varmrökt sik.

Läs mer »
Briefikon på träbord.

Briefikon.


Det är något med kombinationen fikon, varm brie och balsamvinäger. Det blir bara helt rätt! Här har Linnéa satt ihop en enkel förrätt eller smårätt med dessa smaker.

Läs mer »