Att välja vin till Poké Bowl.

Poké Bowl är en trend från Hawaii som fortfarande håller i sig. Men vad ska man välja för vin? Vi hjälper dig till de bästa valen.

Vitt vin till Poké Bowl.

Foto: Adobe Firefly/AI

Från början är Poké Bowl street food från Hawaii, men som man nu kan hitta i mängder av varianter. Basen är ofta ris, marinerad fisk eller räkor och sedan massor av fräscha grönsaker. Det hela toppas med en välsmakande dressing som ofta är kryddstark. Det bästa med rätten är att man kan variera den i all oändlighet.

Det är normalt vita viner som gäller till Poké Bowl, men om det är med kyckling kan man också tänka sig ett lättare och mjukt rött vin. Välj gärna vita viner med fräschör samt en viss restsötma. Då möter vi både de syrliga och de umamirika råvarorna, samt sötman från riset (smaksatt med mirin) och mango som är en vanlig ingrediens. Sötman i vinet möter även väl i heta inslag som i exempelvis srirachamajonnäs.

Vin till Poké Bowl:

Casal Garcia Vinho Verde

77,00 kr


Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic

79,00 kr


Ett fruktigt, aromatiskt och friskt vin från Sicilien, gjord på ekologiska catarratto- och zibibbo-druvor. Vinet har blommiga aromer med smak av honungsmelon, päron och fläder i en generös och fruktig stil.

YOKO Riesling

135,00 kr


YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Dr L Riesling

109,00 kr


Doften är mycket ung och frisk med inslag av persikor, lime, jasmin och mineral. Smaken är halvtorr men samtidigt med en mycket elegant syra och inslag av persikor, lime och mineral. Lång eftersmak.

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

261,00 kr


Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Ett vin vars sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.