Vin till semlor.

Nyfiken på vin som passar till din semla? Satsa på ett sött vin som gifter sig väl med mandelmassans sötma. Vår dryckesexpert ger fyra goda vintips till semlor.

Semlor

Nyfiken på vin som passar till din semla? Satsa på ett sött vin som gifter sig väl med mandelmassans sötma. Vår dryckesexpert ger fyra goda vintips till semlor.

1. Ruffino Serelle vin Santo

I Italien serveras detta vin traditionellt till mandelskorpor, men det passar även utmärkt till en klassisk semla med härligt len mandelmassa.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

181,00 kr


Ett läckert dessertvin som lockar med söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet.

2. La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc

Detta vin är ett trevligt exempel på Kaliforniens fantastiska förmåga att producera välsmakande och druvtypiska viner med hög kvalitet till en prislapp som passar alla tillfällen - som till en semla på fettisdagen!

La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc

57,00 kr

77,00 kr


Druvorna i detta söta vin kommer från utvalda vingårdar i Kalifornien där de lapat sol och blivit smakrika och koncentrerade. Smaken är söt men balanserad med inslag av citrus, fläder och tropisk frukt. Serveras vid 8°C till alla typer av desserter.

3. Boulard Pommeau de Normandie

Komplettera gärna semlan med Boulards Pommeau de Normandie - ett starkvin med mycket äppelsmak och balanserad sötma med lätt karamelliserad känsla.

Boulard Pommeau de Normandie

190,00 kr


Pommeau de Normandie är det landskapets svar på Pineau de Charente i Cognac, alltså fruktjuice blandad med lokal sprit. I det här fallet äppeljuice som aldrig fått jäsa till cider utan man tillsätter ung calvados till drycken som får 17,5% alkohol. Drycken ekfatslagras under ett par år.

4. Vintry's Royal Cream Sweet Sherry

Sherry och semlor är en förträfflig kombination! Vi rekommenderar denna Royal Cream Sweet sherry som även går utmärkt att servera som en alldeles egen dessert långt efter semmelsäsongen är över.

Vintry's Royal Cream Sweet Sherry

122,00 kr


En söt, frisk och relativt fyllig sherry med balanserad smak av torkad frukt, dadlar, choklad och nötter som gifter sig väl med semlans grädde och mandelmassa.