GOZY Sparkling Rosé Sangria - bubblande sangria på burk.

En mousserande rosésangria med smak av citrus och röda bär. Säljs på aluminumburk - praktiskt till sommarens utflykter och festligheter.

Gozy Sparkling Rosé Sangria på brygga

I sommar avnjuts sangrian bubblande. GOZY Sparkling Rosé Sangria i praktisk burk finns i Systembolagets beställningssortiment. Det finns även en vit variant, GOZY White Sparkling Sangria på flaska och den gemensamma nämnaren är att båda dryckerna är fräscha med låg alkoholhalt.

Smaken på Gozy Sparkling Rosé Sangria är fint balanserad med toner av yuzu, citron och en fläkt av rosenvatten som förfinar aromen. Sangrian avnjuts väl kyld tillsammans med is, kanske ett rött bär och lite mynta. Den är lätt att ta med sig på aktiviteter utomhus, och en burk (0,33 l) räcker till två eller tre glas.

- Idén till sparkling sangria, som är tillverkad i Spanien, föddes när vi såg hur drinken Cava Sangria började växa i popularitet runt om i världen. Vi vill erbjuda konsumenterna denna somriga drink enkelt färdigblandad i en snygg förpackning. Drycken är fräsch och lätt och har färre kalorier än torra vita viner, tack vare en aning lägre alkoholhalt, säger Anette Raunio, en av delägarna på Von Elk som ligger bakom GOZY.

Ny trend med vin i aluminiumburk 

Den amerikanska trenden med vin i aluminiumburkar sprider sig sakta till Europa och är ett av de mest intressanta och växande fenomenen inom dryckesindustrin just nu. Särskilt unga vuxna har tagit till sig det nya bekväma sättet att prova på nya drycker i mindre förpackningsstorlek. Burken är miljövänlig, snabb att kyla och lätt att ta med sig till sommarens evenemang.

Gozy Sparkling Rosé Sangria och  Gozy White Sangria på brygga

- Till midsommar bjuder jag själv på Gozy Sparkling Sangria i ett glas med is, hallon och blad av mynta, berättar Anette Raunio.

Både vit och rosé GOZY Sparkling Sangria har vunnit flera priser, bland annat brons på IWSC, guld och silver på Women’s wine awards (London), och guld och silver på CWSA (Kina).

Gozy Sparkling Rosé Sangria

25,00 kr

36,00 kr


Gozy Sparkling Rosé Sangria har en fruktig och behaglig doft med inslag av citrus så som yuzu och citron, röda bär, kryddor och en fin fläkt av rosenvatten. Bubblorna ger fräschör och smaken är fint balanserad med toner av citrus, röda bär, kryddor och en spets av rosenvatten.