Chablis-middag i Stockholm med Domaine Laroche.

Den 20 december bjuder hotel Rival in till vinprovning med trerätters middag. Temat är Chablis och vi får prova viner från en av världens mest anrika producenter: Domaine Laroche.

Vinmiddag med Chablisviner från Domaine Laroche.

Domaine Laroche är en dynamisk och progressiv vinproducent i hjärtat av Chablis, men de har också en lång historia. Vinanläggningen ligger i en av områdets mest anrika byggnader, Obédiencerie de Chablis. Det är samma kloster som abboten av St. Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning.

Domaine Laroches historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis och idag är de en betydande aktör och vingårdsägare. De äger fem hektar Grand Cru, 17 hektar Premier Cru, 62 hektar Chablis och fem hektar Petit Chablis.

Den 20 december välkomnar Rival dig till en trerätters middag med fyra utvalda viner från Domaine Laroche. Kvällens middagsvärd är vår dryckesexpert Mats Claësson. Provningen hålls i Hotel Rivals regi.

• NÄR? Onsdag den 20 december kl 18.00.

• VAR? Hotel Rival på Mariatorget 3 i Stockholm.

• HUR? Bordsbokning: tobias.wikberg@rival.se

• PRIS? 1095 kr per person inklusive dryck. Betalning sker på plats.


Kvällens Meny:

CRÈME NINON

  • Soppa på gröna ärtor, champagneskum.

  • Vin: 2022 L Chablis.

LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN

  • Råraka, smetana, rödlök, citron.

  • Vin: 2022 Chablis Saint Martin.

TORSKRYGG

  • Ägg, räkor, pepparrot, brynt smör.

  • Vin: 2021 Chablis Premier Cru Les Vaudevey.

  • Vin: 2021 Chablis Premier Cru Les Beauroys.


Vi kommer att prova följande viner:

L Chablis Domaine Laroche

179,00 kr


L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.

Domaine Laroche Chablis Saint Martin, helflaska

265,00 kr


Domaine Laroche Chablis Saint Martin finns även på halvlflaska och har samma inbjudande och fruktiga doft med inslag av äpplen, rökig mineral, mandel och citron. Servera till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör. Varför inte en läcker skadjursplatå?

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

389,00 kr


Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys har en fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, mineral, persika, smör, citrus och örter. Här bjuds du på en mångfacetterad smak som är fruktig, har mycket frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, persika, mineral, smör, örter och citron.

Vi provar även: 2021 Chablis Premier Cru Les Vaudevey.

28.11.2023