Dubbla provningar i Stockholm med viner från trendiga Sydafrika.

Sydafrika som vinland har aldrig varit så populärt som nu och det är inte svårt att förstå varför. Den 24 och 25 augusti bjuder vi in till lunchvinprovning i Stockholm och testar viner från några av Sydafrikas bästa producenter.

Ken Forrester the FMC, på vinprovning i Stockholm.

Nu har vi det stora nöjet att bjuda in till två stycken lunchprovningar där vi kommer lära känna och prova viner från två riktigt bra sydafrikanska vinproducenter: Ken Forrester och Allesverloren.

- NÄR? Torsdagen den 24 augusti kl. 12.00 och fredagen den 25 augusti kl. 12.00.

- VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

- PRIS? Provningen kostar 450 kr per person.

- HUR?

- Boka plats till provningen den 24 augusti här. »

- Boka plats till provningen den 25 augusti här. »

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sex olika viner. Evenemanget kostar 450 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Ken Forrester The FMC

520,00 kr


Chenin blanc-vinet Ken Forrester The FMC 2020 har en en intensiv och nyanserad doft med inslag av honung, bakade äpplen, torkad aprikos, kryddor och brioche. Smaken presenterar en bred palett av honung, honungsmelon, bakade äpplen, fat, kanderade apelsinskal, kryddor och vanilj.

Ken Forrester Renegade

209,00 kr


Ken Forrester Renegade är en av Sydafrikas första Rhône-blandningar och består av 42% shiraz, 40% mourvèdre och 18% grenache. Vinet har en doft med inslag av mörka och röda frukter, fat, torkade örter och svampskog. Smaken har toner av mörka frukter, torkade blåbär, fat och kryddor.

Ken Forrester Reserve Cabernet Sauvignon

119,00 kr


Ken Forrester Reserve Cabernet Sauvignon har en nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär. Vinet är smakrikt och fruktigt med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, ceder, plommon och kanel. Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter.

Allesverloren Shiraz

129,00 kr


Allesverloren Shiraz har en stor doft med inslag av plommon, björnbär, skogshallon, svartpeppar, kryddor, tobak, lagerblad, kakao och fat. Elegant med mjuk tanninstruktur och välintegrerade fat. Lång, harmonisk eftersmak.

Allesverloren Touriga Nacional

229,00 kr


Stor fruktig doft med inslag av solmogna björnbär, svarta vinbär, körsbär, viol, blåbär, lakrits, vanilj, mörk choklad, tobak, ceder och fat. Smakrik, fruktig mjuk kryddig smak med lång eftersmak.

Allesverloren Chenin Blanc

119,00 kr


Allesverloren Chenin Blanc har en fruktig doft med inslag av stenfrukt, citrus, äpplen, örter, ceder och fat. Medelfylligt med välbalanserad syra och elegant fatkaraktär. Lång eftersmak.

07.08.2023