Karlstad 19/10: Vinprovning med Amarone & Grappa.

I den italienska regionen Venetien finner vi fantastiska viner från bland annat Valpolicella. Med vi finner också ett brett spektra av högkvalitativ Grappa.

Zonin Amarone på provning.

Vi börjar provningen med ett välgjort Valpolicella-vin (där det inte ingår några torkade druvor) för att sedan gå över till en ripasso där man tillsatt pressrester från Amarone-tillverkning för att ge vinet mer kraft och karaktär. Sedan är det dags för tre olika Amarone.

Vi fortsätter sedan till mindre glas för att prova fyra grappa från den fantastiska destillatören Jacopo Poli. Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson

• NÄR? Torsdagen den 19 oktober kl 18.30.

• VAR? Scandic Winn Hotell, Norra Strandgatan 9-11, Karlstad.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

• PRIS? 650 kr/person.

Antalet platser är begränsat. Vi kommer att prova fem utvalda viner och fyra grappa under provningen. Evenemanget kostar 650 kronor per person, och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande produkter:

Allegrini Valpolicella Superiore

155,00 kr


Ett Valpolicella-vin som passar till bland annat nöt, vilt och lamm. Me fruktig doft av körsbär och inslag av örter, vitpeppar och kryddor. Smakrik och elegant med bra syra. Mycket välbalanserat och med en lång eftersmak.

Zonin Amarone della Valpolicella

389,00 kr


Zonin Amarone della Valpolicella har en kraftfull och nyanserad doft med inslag av kryddor, torkade tranbär och körsbär, kanel russin och torkade fikon, fat samt en fläkt av choklad och tobak. Smaken är rik och fyllig med toner av chokladpraliner fyllda med körsbärslikör, torkade tranbär, russin, kryddnejlika och fat.

Corte Giara Amarone della Valpolicella La Groletta

379,00 kr


Fruktig doft med inslag av mörka körsbär, kryddor, örter, fat och mineral. Fyllig och smakrik med mjuk tanninstruktur och en lång harmonisk eftersmak. Vinet är gjort på Corvina Veronese 70% och Rondinella 30%.

Po' di Poli Morbida

479,00 kr


En Grappa gjord på enbart moscatodruvan. Stor doft med sötare näsa och spritkaraktär. Passar utmärkt som avec efter maten. Dricks rumstempererad.

Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre

629,00 kr


Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre har en fruktig och elegant doft med inslag av citrus och apelsinskal, äpplen, honung och färska blommor. Mjuk, fräsch och elegant smak med balanserad alkohol och inslag av citrus, fikon, äpplen och viss kryddighet. Grappan har en lång och aromatisk eftersmak.

Cleopatra Amarone Oro

579,00 kr


Grappa gjord på amaronedruvor som lagrats på barriquefat. Passar utmärkt som avec efter maten. Dricks rumstempererad.

Jacopo Poli Grappa Barili di Sassicaia

799,00 kr


Jacopo Poli Grappa Barili di Sassicaia har en kryddig och komplex doft av halm, kakao, russin, lakrits och fat. Stor, fyllig och kraftig smak av kryddor, torkad frukt och fat. Välbalanserat och mycket långt och intensivt avslut.

27.09.2023