Lunchvinprovning i Stockholm med Gustave Lorentz.

Den 22 januari hälsar vi välkommen till en provning med den anrika och välmeriterade Alsaceproducenten Gustave Lorenz. Boka din plats här nedan.

Vinprovning i Stockholm med Gustave Lorentz.

Gustave Lorentz är ett familjeföretag som grundades redan 1836 och leds idag av den sjätte generationen genom George Lorentz. År 2015 invigde man sitt nya, moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet.

Gustave Lorentz äger 33 hektar vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 hektar. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts helt enligt deras önskemål och kvalitetskrav.

• NÄR? Måndagen den 22 januari kl 12.00.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

• PRIS? 500 kr per person.

Provningen kommer att ledas på engelska av Gustave Lorentz exportdirektör, Pascal Schiele. 

Vi kommer att prova sex utvalda viner och evenemanget kostar 500 kronor per person, och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Gustave Lorentz Crémant d´Alsace Vintage Zero Dosage

199,00 kr


Doften är intensiv med toner av Mirabelle-plommon och hasselnöt, följt av fruktiga aromer av mogen äpple och citrusfrukter som apelsinskal. Här finns smaker av rött äpple, päron och citrusfrukter. Vinet avslutas med subtila toner av brioche och kryddor som kanel.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

123,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve har en torr och frisk smak med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime, bra koncentration och smaklängd. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

Gustave Lorentz Pinot Gris Evidence, Ekologiskt

175,00 kr


Ekologiskt vitt vin där smaken är torr men med en antydan till sötma som balanseras väl med en fräsch syra. Vinet har en lätt vaxig textur, inslag av gula plommon, kryddor, mandarin, citruszest och mineral i avslutet. Även perfekt att servera tillsammans med medelkraftiga och kraftigare fiskrätter eller till vegetariskt.

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

123,00 kr


Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve har en blommig och generös doft av aprikos, litchi och tropiska frukter. Aromatisk smak med viss restsötma, inslag av honung, rosor, litchi och päron.

Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence, ekologiskt

199,00 kr


Pinot Noir Evidence från Gustave Lorentz har en medelstor och angenäm doft med inslag av hallon, körsbär och integrerade toner från ekfaten. Smaken har en fint balanserade syra, en trevlig kryddighet och frukt som samsas med fatkaratären genom hela eftersmaken.

Vi kommer även att prova vinet Gustave Lorentz Riesling Altenberg de Bergheim 2019, som lanseras inom kort på Systembolaget.

08.01.2024