Lunchvinprovning i Stockholm med tysk riesling.

Den 9 februari bjuder vi in till en lunchvinprovning i Stockholm. Temat för den här gången är tyska viner av druvan riesling.

Provning i Stockholm med tysk riesling.

Om världens främsta gröna druvsort skulle koras är det är ingen högoddsare att satsa sina pengar på riesling. Druvan som såg dagens ljus någon gång på 1300-talet i en skifferrik sluttning i Rheingau ger fantastiska viner i alla torrhetsgrader.

Riesling har en ypperlig förmåga att spegla jordmånen den växer i samtidigt som den helt och hållet behåller sin egen karaktär och identitet. Druvan trivs definitivt bäst i svala odlingsförhållanden där den i lugn och ro får bilda sina så behagliga smak- och aromämnen.

Vi kommer att prova en rad goda viner från druvans ursprungsland, där vi finner både olika smakegenskaper som användningsområden.

• NÄR? Fredagen den 9 februari kl 12.00.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

• PRIS? 500 kr per person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sex olika viner. Evenemanget kostar 500 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. 


Vi kommer att prova följande viner:

Dr L Riesling

111,00 kr


Doften är mycket ung och frisk med inslag av persikor, lime, jasmin och mineral. Smaken är halvtorr men samtidigt med en mycket elegant syra och inslag av persikor, lime och mineral. Lång eftersmak.

Wongraven Morgenstern Riesling

161,00 kr


Wongraven Morgenstern Riesling har en stor doft med inslag av citrus, örter och stenfrukter. Vinet är torrt och har en mycket frisk och slank smak med inslag av citrus och örter med en tydlig mineralitet, samt en lång eftersmak.

Georg Breuer Riesling Sauvage

151,00 kr


Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.

Bassermann-Jordan Riesling Trocken

171,00 kr


Nyanserad, fruktig doft med en tydlig mineralton, inslag av citrus och gröna äpplen. Torr, mycket frisk och fruktig, aromatisk smak med inslag av mineral, gröna äpplen, lime och persika.

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

252,00 kr


Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Ett vin vars sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.

Dr Loosen Riesling Beerenauslese

150,00 kr


Druvtypisk doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.

24.01.2024