Lyxig lunchvinprovning i Göteborg.

Den 2 november bjuder vi in till en riktigt trevlig lunch där vi provar läckra viner av druvan chenin blanc. Boka din plats här nedan.

Chenin Blanc, druvklase.

Nu har vi det stora nöjet att bjuda in till lunchprovning där vi kommer att titta närmare på den ädla druvan Chenin Blanc.

Chenin Blanc är en mycket intressant druvsort som fått stor uppmärksamhet de senaste åren. Den förekommer i många olika stilar och kan med rätt förutsättning ge viner av mycket hög kvalitet.

• NÄR? Torsdagen den 2 november kl 12.00.

• VAR? Hotel Tidbloms, Olskroksgatan 23 i Göteborg.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

• PRIS? 550 kr/person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sex olika viner. Evenemanget kostar 550 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Allesverloren Chenin Blanc

119,00 kr


Allesverloren Chenin Blanc har en fruktig doft med inslag av stenfrukt, citrus, äpplen, örter, ceder och fat. Medelfylligt med välbalanserad syra och elegant fatkaraktär. Lång eftersmak.

Stellenrust Secrets & Lies

149,00 kr


Secrets & Lies Chenin Blanc från Stellenrust är ett nyanserat, fruktigt och mycket friskt vin med fatkaraktär, inslag av gula päron, kryddor, mango, ananas, macadamianötter och apelsin. Perfekt att servera till smakrika rätter av fisk eller till rätter av ljust kött.

Vouvray Domaine Des Lauriers

149,00 kr


Doften är uttrycksfull med inslag av vit persika, blommor, honung och mineral. Smaken är torr och expressiv med inslag av persika, päron, örter och en nyanserad känsla med ett mineraldrivet friskt avslut.

Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

229,00 kr


Nederburg The Anchorman Chenin Blanc har en nyanserad doft av mogna päron, aprikoser, pomeransskal, en touch av honung och viss kryddighet. Smaken är rik och fruktig. Den är komplex med väl integrerad fatkaraktär och lätt fet textur. I eftersmaken, som har en bra längd, finns en kalkstensdammig mineralitet och en viss citrusskalbeska.

Ken Forrester The FMC

520,00 kr


Chenin blanc-vinet Ken Forrester The FMC 2020 har en en intensiv och nyanserad doft med inslag av honung, bakade äpplen, torkad aprikos, kryddor och brioche. Smaken presenterar en bred palett av honung, honungsmelon, bakade äpplen, fat, kanderade apelsinskal, kryddor och vanilj.

Moulin Touchais

609,00 kr


Utvecklad, mycket frisk, söt smak med inslag av gula plommon, bivax, torkade aprikoser, mandelmassa och citrusmarmelad. Serveras vid 8-10°C till fruktdesserter och till grönmögelostar.

18.10.2023