Lyxig lunchvinprovning i Stockholm – chenin blanc.

Den 27 januari har vi det stora nöjet att bjuda in till lunchprovning där vi kommer att titta närmare på den ädla druvan chenin blanc.

3 Generations of Peace på bord med ostron.

OBS: Provningen den 20/1 flyttad till fredagen 27/1

Alla som är anmälda till provningen har fått ett mejl om att de har kvar sin plats till det nya datumet eller får provningsavgiften återbetald. Även de som står på väntelistan för den 20/1 har fått erbjudande om att flytta sin köplats till den 27/1.


Chenin Blanc är en mycket intressant druvsort som fått stor uppmärksamhet de senaste åren. Den förekommer i många olika stilar och kan med rätt förutsättning ge viner av mycket hög kvalitet.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova fem olika viner. Evenemanget kostar 400 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

219,00 kr


Ett sydafrikanskt vin från landets mest odlade och uppskattade druvsort, Chenin Blanc. Den har blivit mycket hyllad i pressen och det är inte så svårt att förstå varför när man provar detta vin. Ett friskt och fruktigt vin med bra balans som passar som handen i handsken till sommarens sköna kvällar. Passar till såval olika pastarätter som fisk och skaldjur.

3 Generations of Peace Organic Chenin Blanc

109,00 kr

121,00 kr


3 Generations of Peace Organic Chenin Blanc har en fräsch och fruktig doft med inslag av päron, honungsmelon, solmogen citron och färska örter. Smaken är torr, fruktig och frisk med toner av päron, honungsmelon, persika, bivax, örter och citron.

Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

209,00 kr


Vi kommer även att prova denna sydafrikanska chenin blanc från Nederburg. Smaken är komplex med väl integrerad fatkaraktär och lätt fet textur. I eftersmaken, som har en bra längd, finns en kalkstensdammig mineralitet och en viss citrusskalbeska.

Château de la Mulonnière L'effet Papillon Savennières

219,00 kr


Château de la Mulonnière L´effet Papillon Savennières har en nyanserad doft med inslag av mirabelleplommon, yllemössa, kryddor, fat, bivax samt en fläkt av vanilj och lakrits. Smaken är torr och frisk med fina toner av plommon, aprikos, kryddor, brödsmulor, lovikavante och kryddor.

Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne 2015

169,00 kr


Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne 2015 har en mycket nyanserad doft med inslag av röda äpplen. Detta söta vin har en smak med fint balanserande syra samt en fin intensitet och smaklängd där man finner både bakade äpplen, torkad mango, aprikos och nektarin samt ett litet stråk av nötter.

05.01.2023