Onlineprovning: Pinot Blanc – att leva i skuggan av ett syskon

Välkommen på onlineprovning av druvan Pinot Blanc den 10 maj, 18.00. Vi provar två utvalda Pinot Blanc från Systembolagets beställningssortiment.

Två pinot blanc viner

Pinot Blanc är en druva som utan tvekan lever i skuggan av sina mer kända syskon, Pinot Noir och Pinot Gris. Men det är definitivt en druva som förtjänar mer uppmärksamhet - därför tillägnar vi denna provning druvsorten Pinot Blanc.

När: Tisdagen den 10 maj 18.00 - helt kostnadsfritt Missade du provningstillfället? Här kan du se provningen när som helst >>

Var: Provningen äger rum online.

Produkterna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att vara ute i god tid med beställningen. Provningen leds av vår egen dryckesexpert Mats Claësson som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

En provning är normalt mellan 40-50 minuter lång.

Vi kommer att prova följande produkter:

Gustave Lorentz Signature Series Pinot Blanc

99,00 kr

109,00 kr


Gustave Lorentz Signature Series Pinot Blanc har en uttrycksfull fruktig doft med eleganta inslag av citrusfrukter, melon, gråpäron, persika, solmogna aprikoser och en fläkt av honung. Smaken är generös med uppfriskande syra där karaktärerna från doften återkommer tillsammans med toner av solmogen honungsmelon och en lätt kryddighet.

Vinet uppvisar en mineralitet som vittnar om dess ursprung. Det här vinet passar utomordentligt att dricka som det är men även ackompanjerad mat såsom sallader av alla dess slag samt fisk- och skaldjursrätter, gärna med ett syrligt tillbehör.

Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

139,00 kr


Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus. Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av  persika, gula plommon, galiamelon och citrus.

Ett utmärkt sällskapsvin, men även en mycket välkommen gäst till det dukade bordet. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.

Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »