Provning i Stockholm: Champagne och sommarfräscha viner.

FULLBOKAD! Vi välkomnar varmare tider och bjuder in till en provning med det passande temat "Champagne och sommarfräscha viner".

Champagne och sommarfräscha viner

När sommaren är kommen skiftar inriktningen på maten vi äter och även vad vi väljer att servera i glasen. Därför anordnar vi nu en provning med temat "Champagne och sommarfräscha viner".

Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

När: Tisdagen den 5 juli kl 18.30 i Stockholm

Var: USINE, Södermalmsallén 36 - ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid)

Hur: Anmäl dig och betala här >>

Vi kommer att prova 7 utvalda som du hittar mer information om nedan. Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill. Denna afton kommer vi att servera stekt torsk med vit sparris blancherad i citron, brynt smöremulsion, forellrom och kokt potatis.

Antalet platser är begränsat.

Vi kommer att prova följande viner:

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

399,00 kr


Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru har en angenäm och nyanserad doft med inslag av persika, citron, bröd, ostronskal, mandel och en lätt fläkt av blommor. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.

Wongraven Champagne Brut

399,00 kr

431,00 kr


Wongraven Champagne Brut har en nyanserad och inbjudande doft med blommiga inslag, toner av hallon, röda vinbär och kex. Smaken är torr, frisk, komplex och krämig med en lång, nyanserad eftersmak.

Aveleda Solos de Granito Alvarinho

169,00 kr


Aveleda Solos de Granito Alvarinho har en intensiv doft med inslag av mandarin, tropisk frukt, blöt sten och en angenäm fläkt av blommor och kanderad apelsin. Vinet är torrt och friskt med bra intensitet och fina toner av persika, mandarin, mineral och citron.

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

299,00 kr


Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc har en fruktig doft med inslag av citrus ananas, tropisk frukt, krusbär samt väl integrerade rostade fat. Vinet är torrt med stram syra och fin elegans. Karaktäristik av mogen frukt, mineral och fat samt ett långt och elegant avslut.

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

229,00 kr


Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken, magnum

479,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken, magnum, har en fin rieslingdoft med inslag av persika, gröna päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av gula plommon, päron, lime, persika, vita blommor och mineral. Passar ypperligt till fisk och skaldjursrätter.

Xavier Vignon Arcane La Tempérance

209,00 kr


Arcane La Tempérance har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.

14.06.2022
Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »