Provning i Stockholm: Norditalienska viner och grappa.

Varmt välkommen på provning 20 juli 2022 där vi tillsammans provar fyra viner och tre grappa från norra Italien.

Norditalienska viner och grappa

En stor andel av Italiens mest kända viner har sitt ursprung i norra Italien. Här finner vi förutsättningar som ger bra fräschör och fin nyansrikedom till vinerna och som också ger en ypperlig grund till en välsmakande grappa.

Din guide genom provningen är folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

Om provningen:

När: Onsdagen den 20 juli Kl 18.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm

Hur: Anmäl dig här >>

Antalet platser är begränsat. Vi kommer att prova 7 drycker under provningen. Evenemanget kostar 500 kr per person, och då ingår en maträtt med vin därtill.

Vi kommer att prova följande viner och grappa:

Il Falchetto Piemonte Sauvignon Blanc Pian Craie

199,00 kr


Il falchetto Piemonte Sauvignon Blanc Pian Craie har en aromatisk doft med trevliga inslag av fläder, gula frukter, färska örter och krusbär. Vinet är torrt friskt och aromatisk med toner av krusbär, färska örter, rökig mineral och gröna äpplen.

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

169,00 kr


Doften i Ruffino Prosecco Treviso Organic är fruktig med inslag av tuttifrutti, ananas, melon och en lätt fläkt av havtorn. Smaken är torr med  inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.

Zonin Amarone della Valpolicella

359,00 kr


Zonin Amarone della Valpolicella har en kraftfull och nyanserad doft med inslag av kryddor, torkade tranbär och körsbär, kanel russin och torkade fikon, fat  samt en fläkt av choklad och tobak. Smaken är rik och fyllig med toner av chokladpraliner fyllda med körsbärslikör, torkade tranbär, russin, kryddnejlika och fat.

Poli Cleopatra Prosecco Oro

274,00 kr


Denna fantastiska grappa är tillverkad av pressade druvrester av den friska Gleradruvan från Valdobbiadene Hills som bidrar till en mycket elegant och finessrik smak. I den stora, blommiga aromen hittar vi bland annat dofter av persika, aprikos och banan.

Jacopo Poli Grappa Amorosa Di Settembre

589,00 kr


En grappa med fruktig och elegant doft med inslag av citrus och apelsinskal, äpplen, honung och färska blommor. Mjuk, fräsch och elegant smak med balanserad alkohol och inslag av citrus, fikon, äpplen och viss kryddighet. Lång aromatisk eftersmak.

Jacopo Poli Grappa Barili di Sassicaia

749,00 kr


Eftersom Maya gillar grappa är vi rätt säkra på att hon skulle gilla den här. Den destilleras av pressrester av från prestigevinet Sassicaia från Toscana. Poli använder enbart färska pressrester som direkt efter pressningen körs till fabriken där de omgående destilleras. På så sätt erhåller man en mycket aromatisk grappa helt utan oxiderade toner.

23.06.2022