Provning i Stockholm med högklassiga viner från norra Italien.

Den 14 maj bjuder vi in till vinprovning med viner från kvalitetskooperativet Mezzacorona, som bland annat står bakom läckra bubblet Rotari. Boka din plats här nedan.

Rotari Rosé.

Mezzacorona grundades 1904 i Trentino och är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna. Ett team av oenologer och agronomer arbetar dagligen tätt samman med de olika odlarna genom hela processen.

Mezzacorona är områdets mest betydande producent och dominerar produktionen av vita viner på druvorna pinot grigio, chardonnay och gewurztraminer, samt röda viner av lokala druvorna lagrein och teroldego rotaliano. Mest känd är man dock för sin Trento DOC. Mousserande viner går under namnet Rotari, som skapas på pinot noir och chardonnay enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska (Metodo Classico) och lång tid på jästfällningen.

• NÄR? Tisdagen den 14 maj kl 18.30.

• VAR? Usine, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Provningen leds av Franco Pedroni från Mezzacorona och vi kommer att prova sju utvalda viner. Evenemanget kostar 550 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut

159,00 kr


Nyanserad, fruktig, utvecklad smak med inslag av gula päron, aprikos, kex, nougat och lime. Passar utmärkt till både fisk, skaldjur och sallader.  Vinet lagras i 48 månader på sin jästfällning innan det degorgeras och släpps till försäljning. 100% chardonnay.

Rotari Brut Riserva

139,00 kr


Italienskt bubbel med elegant, fruktig doft med fin brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen, päron och nougat. Torr, mycket friskt mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.

Rotari Brut Rosé

139,00 kr


Detta rosa bubbel har en elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva

109,00 kr


Torrt, friskt och fruktigt vin med inslag av fat, kryddor, lime, päron och tropisk frukt. Fruktig, lätt aromatisk doft med inslag av päron, tropisk frukt och fat. Ackompanjerar lättare rätter som sallader eller fisk och kyckling. Även god till milda ostar.

Mezzacorona Pinot Nero

99,00 kr


Mycket prisvärd pinot noir! I Mezzacorona Pinot Nero får du en ren, bärig doft av körsbär, kryddor och hallon. Frisk fruktig mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av fat och mjuka tanniner.

Vi kommer även att prova:

  • Rotari Flavio Riserva 2014, nr 77215, 750 ml, 229 kr.

  • Mezzacorona Muller Thurgau 2023, som lanseras 1 juni.

26.04.2024