Västerås den 24 maj: Mousserande och friska vårviner.

Nu bjuder vi in till en härlig vinprovning med temat "Mousserande och friska vårviner" i Västerås den 24:e maj. Varmt välkommen!

Sju vinflaskor med vingård i bakgrund

Nu när våren är kommen förändras inte bara inriktningen vad det gäller maten vi äter, utan också vad vi väljer att servera i glasen. Därför anordnar vi nu en provning med temat mousserande och friska vårviner. Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

Om vinprovningen:

När: Tisdagen den 24 maj Kl 18.30

Var: Stadshusrestaurangen, Fiskartorget 2 i Västerås

Hur: Anmäl dig här >>

Vi kommer att prova 7 utvalda viner under provningen. Evenemanget kostar 500 kr per person och antalet platser är begränsat. I priset ingår utvald mat med vin därtill. Denna afton kommer vi att servera en kall huvudrätt med mycket delikata och goda smaker.

Vinerna vi kommer prova:

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

409,00 kr


Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru har en angenäm och nyanserad doft med inslag av persika, citron, bröd, ostronskal, mandel och en lätt fläkt av blommor. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.

Zonin Prosecco 1821

119,00 kr


Zonin Prosecco 1821 har en fruktig doft av honungsmelon, piggelin, gröna äpplen, citrus, mandel och en fin blommig underton. Smaken är läskande och fräsch med mjuka bubblor och fina toner av päron, gröna äpplen, mandelmassa och citrus.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

199,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Domaine Jones Orange Macabeu

229,00 kr


Domaine Jones Orange Macabeu har en guldgul färg med orange anstrykning. Doften är intensiv och nyanserad med inslag av bakade äpplen, havtorn, torkad apelsin och blommor. Smaken är rik och torr med vaxig textur, viss strävhet och en lång fin eftersmak där man finner torkad apelsin och äpple, havtorn, aprikos och blommor.

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

229,00 kr


Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

125,00 kr


Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic har en inbjudande doft som för tankarna till skogshallon, mörka bär peppar, och torkade örter. Smaken är mjuk, fruktig och kryddig i en härlig symbios. Det finns nyanser av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel.