Vinprovarlunch i Stockholm med Beaujolais-viner.

Den 12 april bjuder vi in till lunchvinprovning där vi går igenom vindistriktet Beaujolais och provar riktigt trevliga viner. Boka din plats här nedan.

Provning av Beaujolais-viner i Stockholm.

Nu bjuder vi in till en trevlig lunchprovning där vi fördjupar oss i vinområdet Beaujolais i Frankrike som gör lättdruckna viner av druvan gamay. Med hjälp av unga och ambitiösa vinmakare har området de senaste åren blivit riktigt trendigt.

Inom vindistriktet Beaujolais finns det 12 olika ursprungsbeteckningar. Först har vi Beaujolais som främst kommer från den södra och nordöstra delen av distriktet. Sedan finns 38 byar som ligger i den mellersta och nordvästra delen som får etikettera sina viner som Beaujolais Villages. Slutligen finns det tio byar (Cru) som är toppen av pyramiden och normalt är fylligare och komplexare i jämförelse med Beaujolais och Beaujolais Villages. Här är det även vanligare med fatlagring och de bästa har god lagringspotential.

• NÄR? Fredagen den 12 april kl 12.00.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Provningen kommer att ledas folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova sex utvalda viner och evenemanget kostar 500 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

La Dame Bleue Beaujolais Villages

140,00 kr


Ett friskt och bärigt Beaujolaisvin med inslag av körsbär, blåbär, skogshallon, färska örter och lakrits. Passar lika bra till chark och ost som till husman eller en smakrik pad thai.

Georges Duboeuf Beaujolais-Villages

129,00 kr


Beaujolais-Villages är ungt och friskt i stilen men med tydliga toner av röda bär, hallon och jordgubbar. Tillsammans med sin höga, läskande syra bjuder smaken på mycket frukt och en välbalanserad lätthet.

Georges Duboeuf Morgon

169,00 kr


George Duboeuf Morgon är ett inbjudande och mycket fruktigt vin med doft som har inslag av röda bär, hallon och körsbär. Mjuk bärig smak med välbalanserad syra.

Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay

249,00 kr


Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay har en inbjudande doft och medelfyllig smak med fin fruktighet och syra som lever i harmoni med mogna tanniner samt toner av mörka frukter, körsbär, kryddor samt en spets av lakritskola.

Vi kommer även att prova Domaine des Pontheux Chiroubles, nr 51776, 750 ml, 175 kr, samt vinet Moulin á Vent Domaine des Rosiers 2020, nr 79767, 750 ml, 205 kr.

12.04.2024