Vinproving online: 2 vita fynd enligt tidningen Munskänken.

Vi provar två vita viner som fått den exklusiva fyndstämpeln av tidningen Munskänken. Provningen äger rum 28/4 2021. Anmäl dig här. Välkommen!

Vinerna Finca las Moras Sauvignon Blanc och Gustave Lorentz Pinot Gris Schofweg

28 april 18.00 2021 - helt kostnadsfritt

Tidningen Munskänken med Vinjournalen är en medlemstidning för den landsomfattande vinprovarorganisationen Munskänkarna, som har närmare 30 000 medlemmar. I tidningen finns reportage, vinrecensioner och annat matnyttigt. 

Vi kommer prova två vita viner som fick "fyndstämpel" av tidningen. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment. 

Missade du provningstillfället? Här kan du se hela provningen i efterhand >>

Om du jämför olika publikationer och vinjournalister så är det stor skillnad på hur generösa de är med att markera viner som ett fynd. Munskänken delar inte ut mängder av fyndstämplar utan vanligtvis recenserar tidningen 130-160 olika viner av Systembolagets beställingssortiment, och cirka 0-3 stycken får en fyndstämpel. 

Vi kommer prova två viner som nyligen fått den åtråvärda fyndstämpeln. Båda vinerna som provas finns i Systembolagets beställningssortiment så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Provningen äger rum 28 april 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Anmäl dig till provningen >>

Prova gärna denna rätt till Pinot Gris Schofweg efter provningen eller köp med dig kyckling i röd curry från en thailändsk restaurang. Det passar också fint.

Vi kommer prova dessa viner:

Finca Las Moras Sauvignon Blanc

85,00 kr


Finca las Moras Sauvignon Blanc har trevlig doft av tropisk frukt, ananas, och lime . Smaken är torr och fruktig med inslag av färsk ananas, tropisk frukt och lime.

Gustave Lorentz Pinot Gris Schofweg, EKO

219,00 kr


Gustave Lorentz Pinot Gris Schofweg har en generös och komplex doft av gula plommon, persika och söt citrus. Rik, komplex smak med tydlig stendammig mineralitet, gula plommon, röda äpplen, kryddighet och viss fetma. Lång och angenäm eftersmak.