Göteborg - Arcaneserien från Xavier Vignon.

FULLBOKAT! Välkommen på vinprovning i Göteborg den 30 & 31 augusti. Vi provar sex viner från Arcane-serien av den hyllade vinproducenten Xavier Vignon.

Arcaneserien av Xavier Vignon

OBS! Båda kvällarna är fullbokade.

Xavier Vignon har lämnat ett stort avtryck i södra Rhônedalen. Han har under åren anlitats som oenolog på 600 olika vinegendomar, och hela 60% av producenterna inom Chateauneuf du Pape har använt hans tjänster. Sen får vi inte heller glömma alla de viner som han nu gör under egen etikett. Men vi tror att det största avtrycket ligger i framtiden. Xavier Vignon är en pionjär och auktoritet när det kommer till nya metoder och anpassningar för att möta klimatförändringarna och den globala uppvärmningen. I vinserien Arcane finner vi flera nya och okonventionella samt innovativa lösningar.

Om vinprovningen:

När: Tisdagen den 30 augusti kl. 18.30 och onsdagen den 31 augusti kl. 18.30

Var: Tidbloms Hotel i Göteborg, Olskroksgatan 23

Hur: Anmäl dig här >>

Provningen kommer att ledas av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova 6 olika viner från Arcane-serien. Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald köttvarmrätt med vin därtill.

Vinerna vi kommer prova:

Xavier Vignon Arcane Le Soleil

269,00 kr


Xavier Vignon Arcane Le Soleil har en nyanserad doft med inslag av av mörka körsbär, blåbär, skogshallon och färska örter och höstlöv. Tanninerna finns där tydligt, men de är silkesmjuka i sin struktur. Smaken är fyllig, och nyansrik med toner av mörka och röda frukter, örter, ceder och en fläkt av viol.

Xavier Vignon Arcane L´Etoile

249,00 kr

269,00 kr


Xavier Vignon Arcane L´Etoile har en härligt nyanserad doft med inslag av björnbär, andra mörka frukter, torkade röda frukter och blommor, kryddor, fat och en fläkt av peppar. Smaken är rik och nyanserad med toner av mörk frukt, svarta vinbär, björnbär, örter och ett stråk av peppar samt lavendel. Det finns en viss förnimbar sälta i eftersmaken. Som en sammanfattning har vinet bra balans, komplexitet, intensitet och smaklängd.

Xavier Vignon Arcane La Tempérance

209,00 kr


Arcane La Tempérance har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.

Xavier Vignon Arcane XV le Diable

249,00 kr

269,00 kr


Xavier Vignon Arcane XV le Diable har en nyanserad och intressant doft med inslag av blåbär, björnbär, peppar, andra kryddor, och ceder. Smaken är fyllig med stadig tanninstruktur, men där tanninerna är både mogna och behagliga. I smaken som är komplex finner man både mörka bär och frukter, kryddor, peppar, kryddnejlika och ceder. Samt en viss förnimbar sälta i den långa eftersmaken.

Xavier Vignon Arcane La Papesse

669,00 kr


Xavier Vignon Arcane La Papesse har en mycket nyanserad och djup doft med inslag av torkade jordgubbar, mörka körsbär, röda plommon, torkade örter, kryddor samt en fläkt av läder. Smaken är rik, komplex och bär sin alkohol väl. Eftersmaken har mycket bra längd och innehåller toner av mörka och röda frukter, torkade jordgubbar, kryddor, örter, läder och stendamm.

Xavier Vignon Arcane Le Pape 2010

1099,00 kr


Xavier Vignon Arcane Le Pape 2010 har en mycket nyanserad doft med inslag av svampskog, mörka frukter, kryddor, läder, piptobak, hästsadel och lagerblad. Smaken är rik med ypperlig intensitet och smakrikedom. I den långa smaken finner man både mörka frukter, torkade blåbär, tobak, kryddor och torkade örter.