Vinprovning i Göteborg - Champagne och fräscha sommarviner.

Nu när sommaren är här förändras inte bara våra matpreferenser utan även vad vi väljer att servera i glasen. Därför anordnar vi nu en vinprovning med temat; Champagne och sommarfräscha viner den 21/6. Varmt välkomna!

7 viner framför körsbärsblom

Äntligen är sommaren här! En underbar tid där vi gärna njuter av säsongens grönsaker, grillar och ofta äter lite fräschare mat och därmed ändras även vad vi väljer att servera i glasen. Därför anordnar vi nu en vinprovning med tema; Champagne och sommarfräscha viner. Din guide genom provningen blir folk o folks egna dryckesexpert Mats Claësson.

Om vinprovningen:

När: Tisdagen den 21 juni Kl 18.30 i Göteborg

Var: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23

Hur: Anmäl dig till provningen här >>

Vi kommer att prova sju utvalda viner under provningen. Antalet platser är begränsat och kostar 500 kr per person, och då ingår utvald mat med vin därtill. Undern här kvällen kommer vi att servera stekt och ugnsbakad havskattfilé med gräddig blåmussel sås, kokt färskpotatis samt sparris, vaxbönor, spenat, blåmusslor och dill.

Vinerna vi kommer prova:

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

369,00 kr


Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru har en angenäm och nyanserad doft med inslag av persika, citron, bröd, ostronskal, mandel och en lätt fläkt av blommor. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.

Wongraven Champagne Brut

399,00 kr

431,00 kr


Wongraven Champagne Brut har en nyanserad och inbjudande doft med blommiga inslag, toner av hallon, röda vinbär och kex. Smaken är torr, frisk, komplex och krämig med en lång, nyanserad eftersmak.

Aveleda Solos de Granito Alvarinho

169,00 kr


Aveleda Solos de Granito Alvarinho har en intensiv doft med inslag av mandarin, tropisk frukt, blöt sten och en angenäm fläkt av blommor och kanderad apelsin. Vinet är torrt och friskt med bra intensitet och fina toner av persika, mandarin, mineral och citron.

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

299,00 kr


Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc har en fruktig doft med inslag av citrus ananas, tropisk frukt, krusbär samt väl integrerade rostade fat. Vinet är torrt med stram syra och fin elegans. Karaktäristik av mogen frukt, mineral och fat samt ett långt och elegant avslut.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

199,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd samt fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

229,00 kr


Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

Xavier Vignon Arcane La Tempérance

209,00 kr


Arcane La Tempérance har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.

Varmt välkommen!