Vinprovning i Göteborg: Vin och godis.

Vin och choklad låter kanske inte så konstigt – men kan man dricka vin till godispersikor eller lakritsbåtar? Missa inte denna spännande och annorlunda vinprovning den 2 april!

Rött vin och lakritsremmar.

Foto: Adobe Firefly/AI

Nu har vår dryckesexpert Mats rest land och rike runt för att hitta de bästa kombinationerna med ädla drycker och godis. Vi kommer att prova både vin och sprit med bland annat choklad från Valrhona och lakritskulor från Haupt Lakrits,

Provningen leds av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova sex drycker tillsammans med utvalda godisbitar. Evenemanget kostar 600 kr per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Följande drycker kommer att serveras under kvällen:

Mezzacorona Pinot Nero

99,00 kr


Mycket prisvärd pinot noir! I Mezzacorona Pinot Nero får du en ren, bärig doft av körsbär, kryddor och hallon. Frisk fruktig mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av fat och mjuka tanniner.

Hacienda el Espino Garnacha Tintorera

89,00 kr


Ett vin av druvan garnacha tintorera, som även har färgat druvkött. Resultatet är intensivt och fylligt med smak av björnbär, plommon, vitpeppar och timjan. Allt inlindat i välbalanserade toner av rostade ekfat.

Platino Pink Moscato

79,00 kr


Platino Pink Moscato har en fräsch och blommig doft med inslag av röda bär, litchi och örter. Vinet har en söt, bärig och något blommig smak med inslag av litchi, röda bär, citrus och örter.

Dr Loosen Riesling Beerenauslese

149,00 kr


Möt upp den söta godissmaken med ett sött rieslingvin. Dr Loosen Riesling Beerenauslese har en doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.

El Dorado Rum 15 Year Old

674,00 kr


I El Dorado Rum 15 Year Old är doften härligt nyanserad med inslag av kryddig fatkaraktär, muscovadosocker, torkad frukt, pomerans, arrak, kakao, vanilj och kanderade apelsinskal. Smaken är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola.

Buffalo Trace

409,00 kr


Buffalo Trace har en stor och fruktig doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, vanilj, viol, torkad frukt och smörkola. Smaken är fyllig och lätt eldig. Buffalo Trace är gjord av en blandning av majs från Kentucky och Indiana, utvald råg och mältat korn.

Det kommer även finnas en del övriga produkter för egen provning, så ta gärna med dig ditt favoritgodis och prova dig fram!

02.04.2024