Vinprovning i Karlstad: Bubbel till nyår.

Den 29 november håller folk o folk en riktigt trevlig vinprovning med både Champagne och andra mousserande viner. Boka din plats här nedan.

André Clouet, provning i Karlstad.

Nu har vi det stora nöjet att bjuda in till provning där vi fokuserar helt på bubbel. Vi kommer endast att prova viner som är framställda enligt den traditionella metoden. Det vill säga att den andra kolsyreskapande jäsningen sker i flaskan och att vinet sedan lagras med jästfällningen. Det är ingen tvekan om att denna metod skapar de bästa mousserande vinerna. Sålunda ett ypperligt tillfälle att hitta din favorit inför nyårsafton.

• NÄR? Onsdagen den 29 november kl 18.30.

• VAR? Scandic Winn, Norra Strandgatan 9-11 i Karlstad.

• HUR? Boka plats till provningen 29 november här. »

• PRIS? 600 kr per person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt och vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

120,00 kr


Både smak och doft i Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut har tydliga inslag av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Den andra jäsningen på flaska ger upphov till en finstämd syra och eleganta små bubblor samt en ökad smakrikedom. Eftersmaken är lång och ihärdig likt en efterlängtad kyss.

Rotari Brut Riserva

139,00 kr


Italienskt bubbel med elegant, fruktig doft med fin brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen, päron och nougat. Torr, mycket friskt mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.

Dopff Brut Cuvée Julien

90,00 kr


En klassisk Crémant från Alsace, med en generös och något blommig doft. Ett torrt, fylligt och elegant vin med delikata små bubblor. Perfekt till festliga tillfällen!

Rotari Brut Rosé

139,00 kr


Detta rosa bubbel har en elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.

André Clouet Chalky

479,00 kr


André Clouet Chalky är en mycket torr Champagne. Här finner du toner av citrus, rostade nötter, brioche och vinet har en tydlig mineralitet. Ett komplext vin med lång och behaglig eftersmak.

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


Denna klassiska champagne är ett kap med sina 349 kronor. André Clouet Grande Réserve har en fruktig, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, och pomerans. Smaken är fruktig, frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen bröd, mineral och apelsin.

Champagne Louis Roederer Collection 244

569,00 kr


Collection 244 från Louis Roederer har en livlig och fin mousse som dröjer sig kvar. Champagnen har en öppen och rik doft av mirabelleplommon, citrusfrukter och jasmin. Vinet har en djup och tät smak med en stor och välstrukturerad ryggrad.

Välkommen!

08.11.2023