Vinprovning i Karlstad: Rena rama riesling.

FULLBOKAT! Den 2 november håller folk o folks expert Mats Claësson en provning i Karlstad. Denna gång med pärlande rieslingviner. Boka din plats redan idag!

Fyra glas med riesling på ljus yta.

Om världens främsta gröna druvsort skulle koras är det är ingen högoddsare att satsa sina pengar på Riesling.

OBS: Denna provning är fullbokad.

Druvan som såg dagens ljus någon gång på 1300-talet i en skifferrik sluttning i Rheingau ger fantastiska viner i alla torrhetsgrader. Den har en ypperlig förmåga att spegla jordmånen den växer i samtidigt som den helt och hållet behåller sin egen karaktär och identitet. Druvan trivs definitivt bäst i svala odlingsförhållanden där den i lugn och ro får bilda sina så behagliga smak- och aromämnen. Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

  • NÄR? Onsdagen 2 november kl 18:30.

  • VAR? Scandic Winn Hotell, Norra Strandgatan 9-11, Karlstad.

  • HUR? Boka din plats här. >> (FULLBOKAT)

  • PRIS? 500 kr per person.

Antalet platser är begränsat. Vi kommer att prova 7 utvalda viner under provningen. Evenemanget kostar 500 kr per person, och då ingår en utvald fiskvarmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

115,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve har en torr och frisk smak med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime, bra koncentration och smaklängd. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Wongraven Morgenstern Riesling

161,00 kr


Wongraven Morgenstern Riesling har en stor doft med inslag av citrus, örter och stenfrukter. Vinet är torrt och har en mycket frisk och slank smak med inslag av citrus och örter med en tydlig mineralitet, samt en lång eftersmak.

Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO

209,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Burg har en  fruktig smak som balanseras av bra syra samt inslag av gula plommon, gula äpplen och mineral. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur eller ljust kött.

Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken

269,00 kr


Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken har en nyanserad och intensiv doft som för tankarna till nektarin, melon, blommor, citrus, blött skiffertak och en fläkt av cykelverkstad. Smaken är torr och frisk med fin balans och intensitet. I den nyanserade eftersmaken hittar man både nektarin, melon, citrus, mineral och en liten spets av citruszest.

Gustave Lorentz Altenberg de Bergheim Riesling Vieilles Vignes Grand Cru 2017

344,00 kr


Gustave Lorentz Altenberg de Bergheim Riesling Vieilles Vignes Grand Cru 2017 har en nyanserad och intensiv doft med inslag av nektarin,  bergamott, kryddor, cykelverkstad, stenkross, och en fläkt av blommor. Smaken är torr och intensiv med fina inslag av mineral, gula stenfrukter, bergamott och ett stråk av blommor.

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

239,00 kr


Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Ett vin vars sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.

Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »