Vinprovning i Norrköping: Att åldras med värdighet.

Den 13 februari bjuder vi in till Brasseri Tullhuset i Norrköping där vi jämför viner från olika årgångar. Boka din plats här nedan.

Provning i Norrköping på tema årgångar.

Vertikalprovningar är mycket intressanta då man kan se hur vinerna varierar utifrån årgångens förutsättningar och hur de utvecklar sig med ålder. Vi kommer att prova härlig riesling från Alsace av högsta klass, ett av världens mest kända söta viner samt ypperlig Rioja Gran Reserva.

• NÄR? Tisdagen den 13 februari kl 18.30.

• VAR? Festvåning Etage, Brasseri Tullhuset. Saltängsgatan 30 i Norrköping.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

• PRIS? 650 kr per person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks dryckesexpert, Mats Claësson. Vi kommer att prova sju utvalda viner och evenemanget kostar 650 kronor per person, och då ingår en utvald varmrätt från Tullhusets eminenta kök samt vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

• Kommande: Gustave Lorentz Altenberg de Bergheim Riesling 2019.

Gustave Lorentz Riesling Grand Cru 2x75cl

898,00 kr


En låda med en flaska Riesling Grand Cru Altenberg 2016 och en Riesling Grand Cru Altenberg 2017. 2016 har en rik och nyanserad doft med inslag av grillad citron, solmogna aprikoser och en fläkt av blommor. Vinet har en välbalanserad torr smak med fin fruktighet. 2017 har en intensiv doft med inslag av nektarin, cykelverkstad, stenkross, och en fläkt av blommor. Smaken är torr med fina inslag av mineral, gula stenfrukter och blommor.

Moulin Touchais 2003

399,00 kr


Ett sött vin med ung, trevlig och druvtypisk doft av Chenin Blanc med aromer av persika, citrus, honung, mandelmassa och citrusskal. Utvecklad, mycket frisk, söt smak med inslag av honung, svamp, torkade aprikoser och citrusmarmelad.

Moulin Touchais

609,00 kr


Utvecklad, mycket frisk, söt smak med inslag av gula plommon, bivax, torkade aprikoser, mandelmassa och citrusmarmelad. Serveras vid 8-10°C till fruktdesserter och till grönmögelostar.

Faustino I Gran Reserva

199,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2012 har en smak med tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter. Vinet har en bra balans, en fräsch syra samt mycket tillfredsställande smaklängd.

13.02.2024