Vinprovning i Örebro 26/9: Viner från Sydafrika.

Den 26 september håller vi en vinprovning i Örebro med läckra viner från Sydafrika. Boka din plats nedan så ses vi där!

Provning i Örebro med Ken Forrester från Sydafrika.

Nu har vi det stora nöjet att bjuda in till provning där vi kommer fördjupa oss i Sydafrika som vinland. Att Sverige har blivit extra förtjusta i de sydafrikanska vinerna är det ingen tvekan om.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.

• NÄR? Tisdagen den 26 september kl 18.30.

• VAR? Restaurang Tillsammans, Rudbecksgatan 52C i Örebro.

• HUR? Anmäl dig till vinprovningen här. »

• PRIS? 600 kr/person.


Vi kommer att prova följande viner:

Allesverloren Chenin Blanc

119,00 kr


Allesverloren Chenin Blanc har en fruktig doft med inslag av stenfrukt, citrus, äpplen, örter, ceder och fat. Medelfylligt med välbalanserad syra och elegant fatkaraktär. Lång eftersmak.

Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

229,00 kr


Nederburg The Anchorman Chenin Blanc har en nyanserad doft av mogna päron, aprikoser, pomeransskal, en touch av honung och viss kryddighet. Smaken är rik och fruktig. Den är komplex med väl integrerad fatkaraktär och lätt fet textur. I eftersmaken, som har en bra längd, finns en kalkstensdammig mineralitet och en viss citrusskalbeska.

Ken Forrester The FMC

520,00 kr


Chenin blanc-vinet Ken Forrester The FMC 2020 har en en intensiv och nyanserad doft med inslag av honung, bakade äpplen, torkad aprikos, kryddor och brioche. Smaken presenterar en bred palett av honung, honungsmelon, bakade äpplen, fat, kanderade apelsinskal, kryddor och vanilj.

Allesverloren Shiraz

129,00 kr


Allesverloren Shiraz har en stor doft med inslag av plommon, björnbär, skogshallon, svartpeppar, kryddor, tobak, lagerblad, kakao och fat. Elegant med mjuk tanninstruktur och välintegrerade fat. Lång, harmonisk eftersmak.

Ken Forrester Renegade

209,00 kr


Ken Forrester Renegade är en av Sydafrikas första Rhône-blandningar och består av 42% shiraz, 40% mourvèdre och 18% grenache. Vinet har en doft med inslag av mörka och röda frukter, fat, torkade örter och svampskog. Smaken har toner av mörka frukter, torkade blåbär, fat och kryddor.

Nederburg The Brewmaster Bordeaux Blend

239,00 kr


Nederburg The Brewmaster har en medelstor doft med inslag av mörka frukter som svarta vinbär och plommon samt mörk choklad, kaffe, cigarrlåda och en kryddig touch av vanilj. Vinet är smakrikt. Tanninerna är mogna med en finkornig struktur. I eftersmaken återkommer de mörka frukterna, faten, kaffet och kryddigheten.

Nederburg Noble Late Harvest

129,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. 

Välkommen!

06.09.2023
Syrah, vindruvor på vingård.

Shiraz och Syrah – samma populära druva.


När du går förbi Frankrike-hyllan på Systembolaget så kan du ibland se flaskor med druvan ”Syrah” på etiketterna. Vandrar du vidare mot Australien så är det vanligt att etiketterna pryds med ”Shiraz”. Visste du att det är samma druva? Här berättar vi mer.

Läs mer »