Vinprovning i Stockholm: Alsaceproducenten Gustave Lorentz.

Varmt välkommen på provning med anrika och välmeriterade Alsaceproducenten Gustave Lorentz den 28 och 29 mars på USINE i Stockholm. Anmäl dig här.

Alsaceproducenten Gustave Lorentz

Måndagen den 28 mars 2022 kl 18.30 (leds av ägaren George Lorentz)

Tisdagen den 29 mars 2022 kl. 18.30 (leds av exportdirektör Pascal Schiele)

Nu hälsar vi välkommen till en provning med den anrika och välmeriterade Alsaceproducenten Gustave Lorentz. Vi bjuder in till två provningstillfällen där den ena, måndagen, kommer att ledas av ägaren George Lorentz och den andra, tisdagen, leds av exportdirektören Pascal Schiele. Provningen genomförs på engelska.

Gustave Lorentz är ett familjeföretag som grundades redan 1836 och leds idag av den sjätte generationen genom George Lorentz.

År 2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Gustave Lorentz äger 33 hektar vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 hektar. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim.

Observera att provningen på måndag kommer att ledas av ägaren George Lorentz och på tisdagen av exportdirektören Pascal Schiele. Provningen genomförs på engelska.

När:

Måndagen den 28 mars 2022 kl.18.30 (leds av ägaren George Lorentz)

Tisdagen den 29 mars 2022 kl.18.30 (leds av exportdirektör Pascal Schiele)

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid).

Hur: Boka här >>

Vi kommer att prova sju utvalda viner och evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill. Denna kväll kommer vi att avnjuta Stekt torsk med smörstekta vårprimörer, sauce verte, parmachips och kokt potatis.

Välkommen!

Vi kommer att prova följande viner:

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

115,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve har en torr och frisk smak med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime, bra koncentration och smaklängd. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

Gustave Lorentz Riesling Evidence, Ekologisk

169,00 kr


Evidence Riesling har en mycket frisk, torr och elegant smak med citrus, honungsmelon och våt sten. Eftersmaken har bra balans och längd. Vinet passar utmärkt till skaldjur, elegantare fiskrätter samt getost.

Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO

209,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Burg har en  fruktig smak som balanseras av bra syra samt inslag av gula plommon, gula äpplen och mineral. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur eller ljust kött.

Gustave Lorentz Altenberg de Bergheim Riesling Vieilles Vignes Grand Cru 2017

344,00 kr


Gustave Lorentz Altenberg de Bergheim Vieilles Vignes Grand Cru 2017 bjuder på en torr och intensiv smak med fina inslag av mineral, gula stenfrukter, bergamott och ett stråk av blommor. Underbart god som apéritif, till fisk och skaldjur eller till ljust kött.

Addict Riesling 1.23, Grand Cru Altenberg de Bergheim

889,00 kr


Addict 1.23 har en härlig fruktighet av nektarin, citron och aprikos som integreras på bästa sätt med faten, inslagen av cykelverkstad och den stendammiga mineraliteten. Det är ingen tvekan om att detta vin tävlar med det bästa druvan kan uppvisa.

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

115,00 kr


Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve har en aromatisk smak med viss restsötma, inslag av honung, rosor, litchi och päron. Ett vin som är gott till asiatiska rätter, till rökta och gravade råvaror samt till utvalda kittostar.

Gustave Lorentz Pinot Noir La Limite

459,00 kr


Gustave Lorentz Pinot Noir La Limite har en nyanserad smak med bra syra samt fina inslag av röda bär, mörka körsbär, fat och kryddor. Perfekt att avnjuta som den är eller tillsammans med lätta och medelkraftiga anrättningar på kött, fågel eller vegetariska råvaror.