Vinprovning i Stockholm: Barbera och Nebbiolo från Piemonte

Nyfiken på viner från Piemonte? Kom på vinprovning i Stockholm den 5 och 6 oktober då vi testar sju olika viner från Piemonte - både nebbiolo och barbera.

Två vinglas på en mur med Piemonte i bakgrunden.

Det finns en stark trend både i Sverige och internationellt för viner från italienska Piemonte. Där står druvan nebbiolo i fokus, men även Barbera har vunnit mer och mer ryktbarhet de senaste åren.

OBS: De här provningarna är fullbokade!

Provningen kommer att ledas av folkofolks dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sju olika viner. Vid evenemanget ingår även en utvald köttvarmrätt med vin därtill.

I Stockholm tar vi maximalt 48 deltagare som är fördelade på 9 bord som tar 4 personer och 2 bord som dukas med 6 personer. Om ni bokar för 3 personer eller mer kommer ni att bli tilldelade ett bord som vi reserverar. När ni bokar för 1–2 personer är det fri sittning. Det går bra att komma tidigare (max 45 minuter tidigare) och markera platser med exempelvis ett klädesplagg. Lokalen öppnas sedan för insläpp cirka 10 minuter innan provningen börjar.

NÄR? Onsdagen den 5 oktober kl. 18.30 och torsdagen den 6 oktober kl. 18.30.

VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid).

HUR? Anmäl dig här för 5 oktober. >> OBS: FULLBOKAT!

Anmäl dig här för 6 oktober. >> OBS: FULLBOKAT!

PRIS? Provningen kostar 500 kr per person.


Vi kommer att prova följande viner:

Castello del Poggio Barbera d'Asti

119,00 kr


Castello del Poggio Barbera d'Asti har en inbjudande doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, örtkryddor och fat. Smaken är balanserad med toner av körsbär, torkade tranbär, kanel och salvia.

Il Falchetto Bricco Paradiso Barbera d'Asti Superiore

249,00 kr


Barbera d'Asti Superior Bricco Paradiso har en intensiv doft med inslag av röda bär, kryddiga toner av salvia och eleganta kaffetoner. Smaken är medelfyllig och med toner av bigarrå, mogna Victoria plommon, kryddor, kaffe och rostade fat. Eftersmaken har bra längd.

Wongraven Alleanza Piemonte Rosso

131,00 kr


Vinet har en ung och frisk doft med toner av röda bär, körsbär, lakritsrot och en viss blommighet. Vinet är medelfylligt med en fruktig och frisk smak med silkig tanninstruktur och toner av körsbär, örter, nypon och viol.

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo

149,00 kr


Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo har en nyanserad doft med inslag av körsbär, hallon, salmbär, torkade örter, kryddnejlika, lakrits och en fläkt av rosor och regnvåt asfalt. Smaken är stram men tanninerna är mogna och mjuka samt balanseras upp fint av fruktighet och smakintensitet. Eftersmaken har en angenäm längd och man finner toner av både syrliga körsbär, hallon, örter samt ett stråk av nougat och lakrits.

Vinet passar utmärkt till medelkraftiga och lite kraftiga anrättningar av rött kött, fågel eller vegetariskt.

Luigi di Grasso Barolo

279,00 kr


Luigi di Grasso Barolo har en nyanserad doft där man upptäcker fina nyanser av torkade körsbär, rosor och röd nejlika, nyasfalterad sommarväg, lakrits, höstlöv, svampskog, cederträ, och högklassig balsamicovinäger. Smaken är kraftfull, intensiv med stadiga tanniner och bra smaklängd samt inslag av torkade frukter, rosor, höstlöv, balsamico, sötlakrits, fat och kryddor.

Wongraven Barolo Monvigliero

699,00 kr


Wongraven Barolo Monvigliero har en stor, utvecklad, aromatisk och mycket fruktig doft. Smaken är fyllig med en frisk, balanserad syra och strama, fina tanniner. Vinet har inslag av lakritsrot, mörka körsbär, örter och mineral samt en lång och komplex eftersmak.

Vinet kommer från vingården med samma namn och Monvigliero är en av de nordligast belägna vingårdarna i Barolo, och en av de mest ansedda.